Antalya Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kent Müzesi Kent Belleği Merkezi tarafından Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen “Fethiye’den Serik’e, Kaş’tan Elmalı’ya Yöre Seslerimiz” konserine ilgi büyük oldu.
Yaşayan birer tarih olan yerel sanatçılar Teke Yöresi’nin en sevilen türkülerini kendi yorumlarıyla seslendirdi. Delbek, bağlama, cura, kaval ve çığırtma ustaları, dinleyicileri kimi zaman hüzünlendirdi, kimi zaman coşturdu. Gözleri görmeyen Abdal-Türkmen-Avşar Mehmet Nazlı, kemanıyla sergilediği performansla dinleyenleri büyüledi.
Unutulmaz konseri ünlü türkücü Sümer Ezgü de izledi. Salonu dolduranlar, Bozlak Türküsü’nü Sümer Ezgü yorumuyla dinleme fırsatı bulurken, Ezgü “Bu otantik değerleri salonlarda dinlemek çok güzel. Çünkü burada kültürümüz yaşatılıyor. İnsanların bu türküleri dinlemek için bu salonu doldurması beni çok mutlu etti. Bu insanlar yaşayan birer kaynak. Büyükşehir Belediyesi’ni kutluyorum” dedi.
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mitat Yolcu ise büyük ilgi gören etkinliği daha büyük salonlarda gerçekleştireceklerini belirtti.