Bodrum Fırıncılar Birliği üyeleri, Bodrum’daki resmi kurum ve kuruluşların temsilcileriyle düzenlenen yemekte bir araya geldi.
Bodrum Fırıncılar Birliği tarafından düzenlenen yemeğe Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Kablı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, B.B. Bodrumspor Başkanı Rıza Karakaya ile Bodrum Fırıncılar Birliği Üyeleri ve eşleri katıldı.
Bodrum Fırıncılar Birliği Başkanı İbrahim Çelik; birlik olarak küçük bir aile olduklarını, düzenlenen yemeğin ilk etkinlikleri olduğunu belirterek üye sayılarının her geçen gün arttığını ve sosyal etkinliklerinin daha sık olacağını söyledi. Çelik ayrıca, fırıncı esnafının yanında olan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a birlik üyeleri adına teşekkür etti.
“SIKINTILARI DİNLEYİP ÇARE ÜRETMEK BİZİM EN BÜYÜK GÖREVİMİZ”
Çelik’in konuşmasının ardından Başkan Kocadon ise şunları söyledi: “Bodrum’da ilk defa fırıncılar, birlik ve beraberlik içinde olmanın, kaynaşmanın ne demek olduğunun en güzel göstergesini siz değerli kardeşlerimiz sayesinde gösterdi bizlere. Bodrum’un ekonomisi, zincirin halkaları gibi birbirine girmiştir. Her sektör, kendi dalında mücadele ediyor. Fakat bunları besleyen farklı sektörler var. Bugün Bodrum ekonomisini turizm ve inşaat sektörünün yanı sıra fırıncılık sektörü de destekleyen bir sektördür. Hepsi bir zincirin halkaları gibi birbirine girmiştir. Birlik beraberlik içinde hoşgörümüzü, içimizdeki sevgiyi artırarak Bodrum ekonomisine daha fazla nasıl katkı sağlarız düşüncesiyle fırıncı kardeşlerim bu güzel derneklerini kurdular. Beni ziyaret ettiklerinde, sektörlerindeki sıkıntıları da dile getirdiler. Bodrum’un yöneticileri olarak sektördeki arkadaşlarımızın sıkıntılarını dinlemek, onlara çare üretmek bizim en büyük görevimiz. Yoksa bu makamları meşgul etmenin bir anlam ve önemi kalmıyor. Belediye başkanlıkları, belediye mevzuatına göre yönetilecek olsaydı belediye başkanlıkları da değerli bürokratlarımız gibi atanmış insanlar olurdu. Niçin bizi sizlere seçtiriyorlar? Halkımızın örf ve adetini, kültürünü, ara sokağını bildiğimiz için takdir hakkımızı kullanıp yönetelim diye seçtiriyorlar. Onun için fırıncı kardeşlerimizin sorunlarını çözmek bizim görevimiz. Bir dönem bir maya fabrikasının Bodrum bayiliğini yapmıştık. O zamandan beri fırıncı kardeşlerimizle bir ticari bağımız var. Birbirimize emeğimiz ve hakkımız var. Bu güzel akşamda burada olmaktan ve burada onların dayanışma içinde olmalarını görmekten dolayı çok mutluyum”dedi.
Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ise düzenledikleri ilk yemekte kendisini ve eşini davet ettikleri için Bodrum Fırıncılar Birliğine teşekkür etti. Birliğin bundan sonraki etkinliklerinde başarılar dileyen Gödekmerdan, Bodrum’daki tüm esnafın olduğu gibi fırıncı esnafının da sorunlarını bildiğini ve bu sorunların giderilebilmesi için Bodrum Belediyesi ile ortak çalışmalar yapıldığını ekledi.