Bağcılar Belediyesi, evlilikte 40 yılını geride bırakmış 40 çifte, 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde Kız Kulesi’nde unutulmaz bir Sevgililer Günü yaşattı. Programda konuşan çiftler, uzun evliliğin sırrını sevgi, sadakat ve hoşgörüye borçlu olduklarını söyledi.
Bağcılar Belediyesi 40 yıl aynı hayatı paylaşmış Bağcılarda yaşayan 40 çifti, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla Kız Kulesi’nde yemekte bir araya getirdi. “Bir yastıkta kırk yıl” isimli program kapsamında Bağcılar’dan otobüs ile Kabataş’a getirilen 40 çift buradan vapurla Kız Kulesi’ne geçti. Vapurdan el ele inen çiftler Kız Kulesi’nde unutulmaz bir gün yaşadı. İnci Ertuğrul’un sunumuyla gerçekleşen programda Hanımeli Fasıl Grubu özel müzik dinletisi güne renk kattı.
"MUTLU ÇİFTLERİN TECRÜBELERİNDEN İSTİFADE ETMEYE ÇALIŞIYORUZ"
Program sonunda Başkan Lokman Çağırıcı tarafından günün anısına çiftlere yastık, fincan takımı ve programda çekilen fotoğraflardan oluşan albüm hediye edildi.
Bağcılar Belediyesi olarak bu tarz programları icra ettiklerini dile getiren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Belki sevgililer günü bir bahane oldu ama Bağcılar Belediyesi ve ailesi olarak biz bu tür programları icra ediyoruz. Bireylerin mutlu olduğu aile mutlu bir Bağcılar’ı ve mutlu bir Bağcılar’ı ve mutlu bir Türkiye’yi oluşturacağına inanıyoruz. Biz de dedik ki 40 yılı aşmış çiftlerimiz hayat tecrübelerini paylaşmaları ve diğer gençlerimize ve diğer ailelere örnek olmaları adına bu tür programları icra ediyoruz onları dinliyoruz. Hayat hep tatlı ve istediğimiz gibi gitmeyebilir acılı günlerde olabilir ama tatlısı ve acısı ile paylaşılmış bir hayat söz konusu ve ciddi anlamda bir tecrübe söz konusu bunlardan da aynı zamanda istifade etmeye çalışıyoruz” dedi.
"EVLİLİKTE TEMEL İYİ ATILMALI"
43 yıllık evli Fahrettin Ergökşen, evlilikte problemlerin biri sinirliyken diğerinin susmadığı durumlarda doğduğunu söyledi. Ergökşen, “Bizim evlenmeden önce 6,7 yıl bir görüşmemiz oldu. Sonrasında evlendik. Allah ayırmasın herkesin Sevgililer Günü kutlu olsun. Bir dada dünyaya gelsem yine hanımımı alırdım” dedi. Eşi Mükkerem Ergökşen ise, uzun evliliğin sırrı sevgi, saygı. Herkes birbirine itina göstermeli” şeklinde konuştu.
Hanifi ve Selver Erdoğan çifti, uzun evliliklerinin sırrını saygı, sevgi ve güven olarak yorumladı. Erdoğan çifti, “Evliliğin temelini iyi atacaksın, temeli iyi atarsan sarsılmaz. Birbirimizi severek evlendik çok şükür bu zamana kadar devam ediyor evliliğimiz. İyi günümüz de oldu, kötü günümüz de ama büyüklerimize hiç sızdırmadık. Sırt sırta verip her şeye göğüs gerdik, bu zaman geldik. 4 çocuğumuz var Allah bağışlarsa” diye konuştu.