Bitlis’in Ahlat ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle çeşitli programlar düzenlendi.
Program ilk olarak sabah saatlerinde hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Ahlat Şehitliği’nin ziyaret edilmesi ve Kur’an-ı Kerim ile duaların okunmasının ardından Vakıfbank İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen programa geçildi. Kültür Merkezi’ndeki program, Çanakkale Zaferi fotoğraf sergisinin gezilmesiyle başladı. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Burada konuşan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Çanakkale harbinin kutlanma günü ve aynı zamanda şehitleri anmak için bir araya geldiklerini söyledi.
Konuşmanın ardından Çanakkale Savaşı’nı anlatan video sunumu izletildi. Ardından Vakıfbank İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili şiirler okunarak, oratoryo gösterileri yapıldı. Düzenlenen program “Hey On beşli On beşli” video sunumu ve “Çanakkale Geçilmez” adlı tiyatro oyunu ile son buldu. Program sonunda Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve protokol üyeleri, programdan ötürü Vakıfbank İlköğretim Okulu Müdürü Nejdet Kızılkaya, öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.
Düzenlenen programa Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Gürsoy, Ahlat Meslek Yüksekokulu Müdürü Harun Koçak, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.