Kahta Metem Lisesi öğretmen ve öğrencileri kitap okumayla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla Kahta’nın caddelerinde yürüyüş yaptı.
Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Kahta Mesleki Eğitim ve Teknik Merkezi Lisesi öğretmen ve öğrencileri kitap okumayla ilgili farkındalık oluşturmak istedi. Kahta Metem Lisesi okul bahçesinde toplanan yaklaşık 100 öğrenci ellerindeki "Ben Okuyorum Sende Oku, Okumak Sevgidir, Okumak Cehaletin Düşmanıdır, Okumak Erdemdir" yazan pankartlarla sırasıyla 100.Yıl parkı meydanı, Kapalı Çarşı ve Kahta Kaymakamlığı civarına doğru yürüdü. Vatandaşların oldukça ilgisi çeken yürüyüş öğrencilerin okula girmesiyle sonlandı. Yürüyüşe katılan öğrencilere meyve suyu ikram edildi.
Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Kahta Metem Lisesi idarecilerinden Nevzat Güzel, "Kahta Metem Lisesi olarak erdem birey ve başarılı birey çalışması çerçevesinde Kitap okumayı gündemin topluma oturtmak, farkındalık oluşturmak adına, öğrenci ve öğretmen arkadaşlarımızla birlikte Kahta’da böylesi bir yürüyüş yapmayı düşündük. Umarız gündem yaratmışızdır. İnsanların okumaya olan ilgilerini artırmışızdır” dedi.