Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Sancaklıiğdecik mahallesinde düzenlenen Hıdrellez Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Sancaklı Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen festivale katılan protokol üyeleri Yörük çadırında gözleme yediler. Festivalde bir konuşma yapan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Spil’de ‘Büyük Yörük Buluşması’ yapılacağının müjdesini verdi.
Sancaklı Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği geleneksel Hıdrellez Festivaline halk tarafında yoğun ilgi gösterildi. Sancaklıiğdecik Mahallesinde düzenlenen Hıdrellez Festivaline TBMM Plan, Bütçe Komisyonu Başkan ve Manisa Milletvekili Recai Berber, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Mahalle meydanından festival alanına doğru yapılan kortej yürüyüşüyle başlayan Hıdrellez Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Protokol üyeleri ve beraberindekiler Yörük çadırında gözleme yediler. Sancaklı Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Hıdrellez Festivalinde konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Fatih’in at koşturduğu Spil Dağı At Alanı’nda, Ege Bölgesi’nin en büyük Yörük buluşmasını gerçekleştireceklerini müjdeledi. Şehzadeler Belediyesine geçen Spil Milli Parkında Türkiye’deki tüm Yörük derneklerini kapsayacak bir buluşma geçekleştirmeyi planladıklarını ifade eden Başkan Çelik, “Öncelikle bu güzel hıdrellez buluşmamız ve Yörük festivalimiz tüm halkımıza hayırlı olsun. Hepinizin bildiği gibi Spil Dağı Milli Parkı Şehzadeler Belediyesine geçmiştir. Bu geçiş safhasında bizlerden hiçbir desteğini esirgemeyen Plan Bütçe Komisyon Başkanımız ve Manisa Milletvekilimiz Sayın Recai Berber’e çok teşekkür ediyorum. Oranın işletilmesi ve tüm düzeni artık bizim tarafımızdan yapılacaktır. Buradan büyük bir müjdeyi siz değerli halkımızla paylaşmak istiyorum. Bizler Fatih’in at koşturduğu At alanında Yörük Buluşması yapacağız. Ege Bölgesinde ne kadar Yörük Derneği varsa hepsini kapsayacak şekilde büyük bir Yörük buluşmasının hazırlıklarını yapıyoruz. Bu hazırlıklarımız tamamlandıktan sonra Spil’de Büyük Yörük buluşmasını gerçekleştireceğiz. Bütün Yörüklerimizi Spil’de buluşturacağız. Gerekirse orada Yörük çadırlarını kuracağız ama gittikleri her yere huzur kardeşlik ve adalet götüren Yörüklerin kültürünü yaşatmaya devam edeceğiz” diyerek Büyük Yörük Buluşması projesini gerçekleştireceklerinin müjdesini verdi.