PARA ÇEKME VE YATIRMA İŞLEMLERİNDE SINIRLAR DEĞİŞTİ

Banka hesabına ve bankamatik kartına sahip olan müşterilerin bilgisine. Para çekme ve yatırma işlemleri için belirlenen sınırlar tamamen güncellendi. ATM'ye gitmeden önce hesaplarınızı kontrol etmeyi unutmayın.

Türkiye'deki artan enflasyon ve döviz kuru dalgalanmalarının etkisiyle Türk Lirasının değer kaybı devam ederken, bankalardan çekilen nakit para miktarında da bir artış gözlemleniyor.

Bu artan işlem hacmi nedeniyle bankalar, ATM ve banka şubeleri için nakit para çekme ve yatırma limitlerinde değişikliğe gitmeye başladı.

O İSİM ÖNEMLİ BİR PAYLAŞIM YAPTI

Prof.Dr. Şenol Babuşçu, sosyal medya hesabı üzerinden önemli bir paylaşım yaptı.

10 BİN TL SINIR GETİRİLECEK

X platformu üzerinden yapılan paylaşımda, banka şubelerine 10 bin TL sınırı getirileceği duyuruldu.

Babuşcu'nun paylaşımına göre, bankalar belirli bir tutarın altındaki para çekme, yatırma, fatura ödeme ve EFT gibi işlemleri banka şubesi dışındaki kanallara yönlendirmek amacıyla adımlar atılıyor.

Birçok banka uzun bir süredir, belirli bir miktarın altındaki nakit işlemleri için müşterilerini ATM'lere yönlendirirken, bazıları ise şu anda 10.000 TL'nin altındaki işlemleri gişe hizmeti ile gerçekleştirmeyi yasakladı.

Bazı bankalarda daha önce şubelerde 10 bin TL ve üzerindeki para çekme ve yatırma işlemlerine getirilen sınırlamalar, yeni uygulamayla birlikte pek çok bankanın bu limiti 20 bin TL'ye çıkardığı belirtiliyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den MHP lideri Devlet Bahçeli'ye sürpriz ziyaret! İşte yeri ve tarihi CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den MHP lideri Devlet Bahçeli'ye sürpriz ziyaret! İşte yeri ve tarihi

20 bin TL'nin altındaki işlemler için müşterilere ATM üzerinden para çekme ve yatırma zorunluluğu getirilmesi, özellikle emeklilerin, okuma yazma bilmeyen veya teknolojiden anlamayan kişilerin zorlandığı bir durum olarak değerlendiriliyor.

Bu nedenle, bu düzenlemenin gözden geçirilmesi ve daha uygun bir çözüm bulunması gerektiği vurgulandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.