MİLLET İTTİFAKI'NIN ORTAK ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU OLDU

Kritik toplantıda 6 lider de aynı masa etrafında bir araya gelirken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda ortak mutabakata varıldı.

ANKARA'DA BAŞ DÖNDÜREN GÖRÜŞME TRAFİĞİ

Ankara'da tüm gözler, Millet İttifakı'nın bugün saat 16.00'da başlayan toplantısına çevrilmiş durumdaydı. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in yönelttiği sert eleştiriler ve ABB Başkanı Mansur Yavaş ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na adaylık için çağrıda bulunmasının ardından başlayan 6'lı masadaki kriz bugün uzlaşı ile sona erdi.

MANSUR YAVAŞ VE EKREM İMAMOĞLU'NA CUMHURBAŞKANI YARDIMCILIĞI ÖNERİSİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı sonrası Yavaş ve İmamoğlu, Akşener ile görüşmek için İYİ Parti Genel Merkezi'ne geldiler. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu yaptığı açıklamada, Akşener'in Yavaş ve İmamoğlu'nun Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcıları olmaları önerisini sunduğunu bildirdi.

AKŞENER, 6'LI MASAYA GERİ DÖNDÜ

Söz konusu gelişmeler sonucu CHP lideri Kemal Kılıçdaorğlu ile görüşen Akşener, 6'lı masanın adayını belirleyeceği toplantıya katılma kararı aldı.

Genel merkezine gelen ilk isim DEVA Partisi lideri Ali Babacan oldu. Babacan'ın ardından saat 15.40'ta Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Saadet Partisi'ne geldi. Genel merkeze ulaşan üçüncü isim CHP lideri Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganıyla karşılandı.

AKŞENER'E HEM DESTEK HEM TEPKİ

Akşener, İmamoğlu ile Yavaş için düşünülen 'icracı cumhurbaşkanı yardımcılığı' formülünün kabul edilmesinin ardından masaya geri döndü. Akşener, saat 15.48'de Saadet Partisi Genel Merkezi'ne giriş yaptı. Akşener, "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganıyla karşılandı. Bazı kesimlerin ise tepki gösterdiği görüldü.

TOPLANTI 4 SAAT SÜRDÜ

Saat 16.00'da başlayan toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.

İLK KONUŞMAYI SP LİDERİ YAPTI

Toplantı sonrasında ilk konuşmayı Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yaptı. Karamollaoğlu yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Elbette içinde bulunduğumuz günler acılı günler. On binlerce kardeşimiz hayata veda etti.Vefat eden bütün kardeşlerimize rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bugün burada bir araya gelmemizin sebebini hepiniz biliyorsunuz. Ben bu toplantılarımız neticesinde aldığımız kararı siz kardeşlerimize duyurmayı görev addediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayımız olarak takdim ediyoruz."

Adaylığının açıklanması sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Bu sofra Halil İbrahim sofrasıdır. Halil İbrahim sofrası, komşusu açken, tok yatmamasıdır. Halil İbrahim sofrası, zulmün sona ermesi, hakkın adaletin olması demektir. Bizim soframız barışın ve kardeşliğin sofrasıdır. Aallah'ın izniyle başaracağız. Türkiye'yi uzlaşıyla yöneteceğiz

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.