Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre Samsun'da 8 ilçenin bölgesel teşvik uygulamaları kapsamına alınması hem yatırımcının önünü açacak, hem de ilçelerin gelişmesini sağlayacak. 

SEVİNÇLE KARŞILANDI
Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ile Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, Kavak, Havza, Alaçam, Yakakent, Vezirköprü, Salıpazarı, Asarcık ve Ayvacık İlçeleri'nin bölgesel teşvik uygulamaları kapsamına alınmasını sevinçle karşıladı. 

HAVZA CAZİBE MERKEZİ
Yürürlüğe giren karar ile Havza'nın önünün açıldığını ifade eden Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, "Uzun yıllar Samsun il merkezi ile bir tutulmamız nedeni ile ilçemize yatırımcı bulmakta zorlanmaktaydık. Artık Havza ve diğer 7 ilçe yatırım teşvik sıralamasında Samsun merkezden daha farklı değerlendirilecek. Bu da ilçemize daha çok yatırımcı gelmesi anlamına geliyor. Havza OSB’nin imkanları ve devletimizin yatırımcılara sağlayacağı katkılar ile Havza OSB yatırımcılar için cazibe merkezi haline geldi. " diye konuştu.

YATIRIMIN ÖNÜ AÇILDI
Teşvik konusunun önemsedikleri bir konu olduğunu belirten Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, "İlçemizin de teşvik kapsamına alınması çok sevindirici. Teşvik kapsamında olmadığımız için buraya yatırımcı gelmiyordu. Yatırımcı Tekkeköy'de, Çarşamba'da nasıl teşvikten faydalanıyorsa artık Vezirköprü'de de faydalanacak" dedi.

DAHA FAZLA TEŞVİK
Havza'nın bölgesel teşvik kapsamına alınması için uzun süredir mesai harcadıklarını söyleyen Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, "Artık Havza bölgesel teşvik kapsamında. Yeni uygulama ile Havza'da yatırım desteklerinden sigorta primlerine kadar Amasya ilimiz ve Merzifon ilçemiz gibi 4. Bölge olarak değerlendirilecek. Söz konusu ilçelerin organize sanayi bölgelerinde veya endüstri bölgelerinde gerçekleştirilecek yatırımlar ise bulunduğu ilin iki alt bölgesine sağlanan bölgesel desteklerden yararlanacaktır. Havza OSB'ye yapılacak yatırımlar ise 5. Bölge olarak değerlendirilecek olup buralara yapılacak yatırımlar indirim ve teşviklerden daha fazla yararlanacaklar" ifadelerini kullandı. 

Merve İLHAN-İHA