Son haftalarda KKM'deki çıkış durma noktasına gelirken, bugün açıklanan BDDK raporu ile son haftada yaşanan düşüşün yüzde 0.2 oranına gerilediği belirtildi.

BANKALARA TALİMAT GİTTİ

Merkez Bankası, geçtiğimiz haftalarda KKM'den çıkışları hızlandırabilmek ve tasfiye sürecini yeniden canlandırabilmek için bankalara gönderdiği talimat ile TL mevduat faizlerini yukarı doğru güncellerken, bu hafta alınan bir başka karar Türk lirası mevduatlarında doping etkisi yarattı.

MEVDUAT FAİZLERİ YÜZDE 70'E ULAŞTI

Dün yapılan PPK sonrasında KKM için tutulan zorunlu karşılıklara ödenecek faiz oranı yüzde 30'a yükseltilirken, söz konusu karar sonrası TL mevduat faizleri yüzde 70'e ulaşarak rekor kırdı.

24 YIL SONRA BİR İLK YAŞANDI

Dün yapılan PPK sonrasında, bankaların KKM müşterileri için tuttukları zorunlu karşılık oranına 3 ayda bir ödenen faiz tutarının yüzde 25'ten 30'a çıkarıldığı belirtilmişti. Bu gelişmenin bankaların mevduat faizlerindeki artışta pozitif etkisinin olacağı düşünülürken, bugün açıklanan faiz verileri ile yıllar sonra bir ilk yaşandığı ortaya çıktı.

Miras kavgalarını bitirecek uygulama! Yıllar sonra bile tapu sahibi olabilirsiniz Miras kavgalarını bitirecek uygulama! Yıllar sonra bile tapu sahibi olabilirsiniz

3 aylık mevduat faizleri, yıllık bileşik olarak yüzde 70'e ulaşırken, bu durum son 25 yılın en yüksek faiz rekorunun kırılmasına yol açtı. TCMB, mevduat faizlerini bir silah olarak kullanarak, uzun süredir yatay seyir izleyen dolar kuru nedeniyle KKM'nin cazibesini kaybettiğini ve TL mevduata geçilmesi gerektiği fikrini aşılamakta.

Halk

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.