Türkiye'nin doğusunda 10 ilde yıkıma sebep olan 7.7 ve 7.6'lık Kahramanmaraş depreminin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları 9. gününde de devam ediyor.

BODRUMDAN SAĞ ÇIKTILAR

Ekipler, Kahramanmaraş'ta Karaman Mahallesi'ndeki 7 katlı Aktaş Apartmanı'nın kapıcı dairesinin de altında bulunan bodrum kattan ses aldı. Çalışmalarını hızlandıran ekipler 5 kişilik aileden 2 kişinin hayatta olduğunu belirledi. Enkazın neredeyse en dip noktasına inen ekipler Hidayet Polat isimli kadın ile eşi olduğu öğrenilen Muharrem Polat'ı 203 saat sonra canlı olarak çıkarmayı başardı. Aile fertlerinden diğer 3 kişinin ise hayatlarını kaybettikleri belirtildi. 203 saatlik karanlığın ardından arama kurtarma ekipleri tarafından güneşe çıkarılan karı koca çift şükredip arama kurtarma ekiplerine sarılarak gözyaşı döktü.

BİR GÜZEL HABER DE HATAY'DAN GELDİ

Öte yandan Hatay'ın Antakya ilçesi Burçak Apartmanı'nda enkazında ekiplerce arama kurtarma çalışması gerçekleştirildi. Ekipler, depremin 204. saatinde Muna Dabul adlı yabancı uyruklu kadını binanın enkazından kurtardı. Dabul, hastaneye kaldırıldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN. 

.