Anneler Günü her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar gününde kutlanıyor. Bu nedenle de kesin bir tarihi bulunmuyor ve her yıl farklı tarihlerde kutlanıyor. 2023 yılında ise 1 Mayıs tarihi Pazartesi gününe denk geliyor ve haliyle Anneler Günü kutlaması da otomatik olarak ayın ikinci haftasının sonuna sarkıyor. İşte 2023 Anneler Günü tarihi…

2023 ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN, AYIN KAÇINDA? 

Anneler Günü gelenek üzerine Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanıyor. Bu yıl Anneler Günü ise 14 Mayıs Pazar gününe denk geliyor.

ANNELER GÜNÜ’NE NE KADAR KALDI? 

28 Nisan 2023 Cuma günü itibariyle Anneler Günü’ne 17 gün kaldı.

ANNELER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI? 

Anneler Günü'nün kökeni Antik Yunanistan'a kadar uzanmaktadır. Antik Yunanlılar, ilkbaharda bir festival olan Rhea'ya adanmıştı. Rhea, tanrıların annesi olarak kabul ediliyordu. Daha sonra Roma İmparatorluğu döneminde, benzer bir festival olan Hilaria, Ana Tanrıça Kybele'ye adanmıştı.

Modern Anneler Günü'nün kökeni ise Amerika Birleşik Devletleri'ne dayanmaktadır. 1800'lü yılların sonlarında, Anna Jarvis isimli bir kadın, annesinin ölümünden sonra anneleri onurlandırmak için bir anma günü önerdi. Anna Jarvis, bu fikri ulusal bir tatil gününe dönüştürmek için yoğun bir şekilde çalıştı ve 1914 yılında ABD Başkanı Woodrow Wilson, Anneler Günü'nü resmi bir tatil olarak kabul etti.

Daha sonra, Anneler Günü dünya genelinde yaygınlaştı ve farklı ülkelerde farklı günlerde kutlanmaya başladı. Ancak genellikle Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanmaktadır.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.