Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) geçtiğimiz pazar günü iki oturum ile gerçekleştirildi. Sınavın ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), internet sitesi üzerinden cevap anahtarını yayımladı. Cevap anahtarı yayımlandıktan sonra adaylar, sınavda sorulan pek çok sorunun bir yayınevinin deneme sınavlarındaki sorularıyla seçenekler dahi değiştirilmeden aynı sorular olduğunu iddia ettiler. 

ÖSYM'DEN KPSS AÇIKLAMASI  

İddiaların hemen ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

ÖSYM Twitter hesabından yaptığı açıklamada:

"2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir.

Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerini kullandı. 

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI DUYURDU

KPSS iddialarından sonra İletişim Başkanlığı'ndan konuyla alakalı bir açıklama geldi. İletişim Başkanlığı:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı vermiştir. 

İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır. 

Saygıyla duyurulur." açıklamasını yaptı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) iddialar hakkında çalışma başlatılmasının talimatını verdiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. 

Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz."

ÖSYM BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci maddesi gereğince görevinden alındığı Resmî Gazete'de yayımlanan karar ile açıklandı. 

"PROBLEMLİ BİR DURUM VAR GİBİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili inceleme talimatı verdiği Devlet Denetleme Kurulu müfettişlerinin bugün ÖSYM'ye gideceğini belirten Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Arıncı, "Bugün DDK müfettişleri KPSS sınavı ile ilgili ÖSYM'ye gidecek. Problemli bir durum var gibi gözüküyor." 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.