Doğalgaz yardımı başvuruları başlıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı ardından sosyal yardımlara ilişkin detayları paylatı ve ikinci dönem doğal gaz desteği hakkında merak edilenleri açıkladı. İşte "2022 Doğalgaz desteği ne kadar oldu?", "Başvurular nasıl yapılıyor?" "Başvuru şartları neler?" sorularının yanıtları...

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER? 

İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede ikamet eden ve doğalgaz aboneliği olan bütün vatandaşların faydalanacağı belirtien yardıma aynı zamanda ev sahiplerinin yanı sıra kiracılar da başvuruda bulunabilecek. Kronik rahatsızlığı bulunan veya yaşam destek cihazına bağlı bulunanlar da başvuru yapacak.

2022 DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR OLDU? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönem doğalgaz yardımı hakkında, ''Doğal gaz tüketim desteğinde yeni başvuru döneminde kiracıları da kapsama aldık ve hane başına destek oranını 900-2500 TL arasında olarak belirledik.'' dedi.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Başvuru tarihi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulacak yardıma başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor. Doğalgaz Tüketim Desteği’ne  https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti adresinden başvuru yapılabilecek.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURU EKRANI...

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.