MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği Soma maden kazasının yıldönümü nedeniyle bazı sendika ve meslek odaları tarafından bir anma töreni düzenlendi.
Marmaris Atatürk Anıtı önünde düzenlenen Soma maden şehitlerini anma töreninde, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ile Türk Tabipleri Birliği (TBB) temsilcileri biraraya geldi. KESK adına konuşan Eğitim-Sen Marmaris Temsilcisi Altan Kumbasar, yüzyılın en büyük işçi katliamı olduğunu belirttiği Soma faciasının yıldönümünde, yaşamını yitiren tüm maden emekçilerini anmak için bazı etkinlikler düzenlediklerini belirtti.
Kumbasar, "301 maden emekçisinin ölümüne sebep olanların yargılandığı Soma davasının başından beri takipçisiyiz. Davada gerçek sorumluların açığa çıkarılması için sonuna kadar takipçisi olacağız. Soma'da yaşanan kaza değil cinayettir. 301 maden emekçisinin ölümü kader değil katliamdır. Bu katliamın gerçek sorumluları ise hala kamuoyu önünde hesap vermemiştir. Biz emek-meslek örgütleri DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak, ülkemizin tüm emekçilerini, yoksullarını, işsizlerini, kadınlarını, erkeklerini, gençlerini, yaşlılarını, örgütlü örgütsüz tüm insanlarımızı iş cinayetlerine, işçi katliamlarına karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz. Bu mücadele için mart ayında 'Kader Değil! Fıtrat Değil! Kaza Değil! Cinayet!' başlığı ile başlattığımız imza kampanyamıza tüm emekçileri, emek dostlarını, halkımızı destek vermeye çağırıyoruz. İmza kampanyasıyla dile getirdiğimiz talepleri 7 Haziran seçimlerinden sonra oluşacak yeni Meclis'e taşıyacağız. 16 Mayıs Cumartesi günü ise Soma'da bir miting düzenleyeceğiz. Soma'da yakınlarını yitiren ailelerin yanında olmak, Soma'yı unutmadığımızı, unutturmayacağımızı, bu işin takipçisi olacağımızı göstermek için bir kez daha Soma'ya gideceğiz. Yüreği insandan yana atan herkesi, tüm emek dostlarını, siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini ve halkımızı bu mücadelemizde birlikte olmaya davet ediyoruz" dedi.
Konuşmanın ardından anıt önünde toplanan grup sessizce dağıldı.

FOTOĞRAF