Muğla’nın Bodrum İlçe Belediyesinin destekleriyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Bodrum Ziraat Odası tarafından 21-24 Mayıs 2015 tarihleri arasında “Bodrum Tarım ve Gıda Festivali” düzenleniyor.
Festival öncesinde Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un makamında bir araya gelen Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Salih Tufan, Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, Türkiye Tarım Gıda Yazarları ve Gazetecileri Derneği Başkanı (TAGYAD) İsmail Uğur Al ve Bodrum İlçe Tarım Müdürü Muammer Bektaş organizasyonu değerlendirdi.
Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç etkinlik hakkında bilgiler vererek; “2014 yılı Kasım ayında kurulan Ziraat Odamızın ilk büyük faaliyeti olarak bölgemizin aynı zamanda çok önemli bir tarımsal potansiyele sahip olduğunu bütün kamuoyuna anlatmak istedik. Bu yüzden Ziraat Odamız önderliğinde 21-24 Mayıs tarihleri arasında ilk defa Bodrum Tarım ve Gıda Festivali’ni yapmayı planladık. Tarıma tüketicinin ihtiyaçları üzerinden yaklaşan, doğal tarım uygulamalarını, alternatif yatırımları, örnek girişimcileri ve markaları öne çıkartacak festivalimiz yanı sıra üretici ve tüketiciyi doğal ürünler ve iyi tarım uygulamalarıyla buluşturup ‘Bodrum’ markasıyla birleştirecek. Bu çerçevede Anadolu’nun doğal zenginlikleri ve yöresel tatlarını tohumdan sofraya dek ziyaretçilerimizin keyiflerine sunacağız.” dedi.
Bodrum’un turizmi ile birlikte tarımının da önemli olduğunu ifade eden TAGYAD Başkanı İsmail Uğur Al, “Bodrum’da Ziraat Odasının kurulması ve tarım teşkilatımızın da büyükşehir belediyemizin çalışmaları sonucu turizm yönünden müstesna özellikler taşıyan yarımadanın aynı zamanda çok önemli bir tarım potansiyeli olduğu ortaya çıktı. Yapılan tarım çalıştayı sonucu 21-24 Mayıs tarihlerinde Bodrum’da düzenlenecek olan tarım ve gıda festivalinde büyük potansiyelin hayata geçirilmesi, ekonomik katma değere dönüştürülmesi ve Sayın Mehmet Kocadon’un çabaları, gönüllü katkıları sonucu Bodrum’un, turizmden sonra tarımda da çok önemli bir merkez haline geleceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.
Bodrum İlçe Tarım Müdürü Muammer Bektaş ise “Biz 21-24 Mayıs arasında yapılacak olan Bodrum Tarım ve Gıda Fuarı’na hem katılım bekliyoruz hem de bu katılım için ilk ivmeyi başlatan Sayın Mehmet Melengeç’e, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kocadon’a ve diğer emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bizler gerek Muğla İl Tarım Müdürlüğü olarak gerek İlçe Tarım Müdürlüğü olarak turizmin yanında tarımı her zaman savunduk. Turizm ve tarım ayrılmaz bir parçadır. Bizim her zaman yanımızda olacak sivil toplum örgütlerine, halkımıza, çiftçimize tekrar saygı ve sevgilerimi belirtiyorum.” dedi.
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da etkinliğin Bodrum açısından önemine değinerek şunları söyledi “Bu fuardaki amacımız; hem turizm ile tarımı birleştirmek hem de çevremizdeki adalarla birlikte iş birliğine girerek, Bodrum’un tarımını canlandırıp, ekonomisine de katkıda bulunmak olacak. Muğla Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum, stant açarak bizi bu fuarımızda onurlandıracak. Bodrum’da, özellikle de Bodrum’un Karaova Bölgesi’nde, tarım sektörünün tekrardan canlanacağına ve buna hayvancılıkla beraber katkı sağlanacağına inanıyorum. Bunun için de Bodrum Belediyesi olarak Park ve Bahçe Müdürlüğümüz ile beraber, değerli meclis üyem ve Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç ile beraber biz, Bodrum’un tarımını, hayvancılığını tekrar turizm ile birleştirerek bu sayede Bodrum ekonomisinin canlanacağına inanıyorum.”