GİRESUN (AA) - Görele'de Halk Eğitim Merkezi tarafından çiftçilere yönelik fındık yetiştiriciliği kursu başladı. 

Kurs eğitmeni Ziraat Mühendisi Recep Könez, yaptığı açıklamada, kursiyerlere tarımda son teknoloji, üründe verimin artırılması gibi konularda eğitimler verildiğini söyledi.

Derslerin fındık bahçelerinde uygulamalı olarak gösterildiğini anlatan Könez, şöyle konuştu:

"Bölgenin en önemli gelir kaynağı olan fındıkçılığı daha bilinçli ve bilimsel yapılabilmesi amacıyla düzenlenen kursta kursiyerlere uygulamalı ve teorik olarak bahçe tesisi, sulama, ilaçlama, gübreleme, budama, hasat ve harman işleriyle ilgili bilgiler veriyoruz. Bahçe tesisi, arazi ve toprak hazırlığı, fidan seçimi, dikim zamanı, dikim ve terbiye sistemleriyle ilgili bilgiler verdik.  Bir üreticimize ait fındık bahçesinde yapılan çalışmaları, eksiklikleri ve doğruları ile birlikte paylaştık. Burada tek dal dikim sistemi ile ilgili 2011 yılında tesis edilmiş bir fındık bahçesinde fındık zararlılarıyla ilgili bilgiler verdik."

Könez, 168 saat sürecek olan kurs bitiminde kursiyerlere sertifika verileceğini dile getirdi.

Görele Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selim Kul ise kursa 30 kursiyerin katıldığını belirterek, "Amacımız çiftçilikle uğraşan ve geçimini fındıkla sağlayan çiftçilerimizi bilgilendirerek aldıkları ürünün daha verimli hale getirebilmek. Aynı zamanda tarımda son teknolojiyi bilmeleri, kullanacakları ilaçların neler ve ne kadar olacağını öğretebilmektir" ifadelerini kullandı.