Sağlık ocağı gibi bazı sağlık kuruluşlarının 1 Mayıs gibi resmi tatil günlerinde kapalı olup olmayacağı merak ediliyor. 1 Mayıs'ta hastaneler ve acil servisler açık olacakken sağlık ocakları ve bazı sağlık kuruluşlarının açık olup olmayacağına dair açıklama bekleniyordu. Bu sebeple, sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyan kişilerin önceden araştırarak gitmek istedikleri sağlık kuruluşunun çalışma saatlerini kontrol etmeleri önemlidir. Peki 1 Mayıs’ta hastaneler tatil mi? 1 Mayıs 2023 aile hekimleri ve doktorlar çalışıyor mu? Sağlık ocakları açık mı? İşte detaylar…

1 MAYIS'TA HASTANELER AÇIK MI? 

Resmi tatillerde hastaneler ve sağlık ocakları da tatil olmaktadır. Bu nedenle, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı'nın resmi tatil olması sebebiyle hastaneler ve sağlık ocakları kapalı olacaktır. Ancak acil durumlarda hastanelerin acil bölümleri açık kalacak ve vatandaşlara hizmet verecektir. Bu nedenle, sağlık sorunları olan vatandaşlar acil durumlar dışında 1 Mayıs günü sağlık kuruluşlarına başvurmak yerine, nöbetçi eczaneler veya diğer acil sağlık hizmetleri gibi alternatif seçenekleri kullanabilirler.

1 MAYIS'TA SAĞLIK OCAKLARI AÇIK MI? 

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı resmi tatil olduğu için sağlık ocakları da kapalı olacaktır. Ancak, 2 Mayıs Salı gününden itibaren hizmet vermeye devam edeceklerdir. Bu nedenle, 1 Mayıs'ta sağlık sorunları yaşayan kişilerin acil durumlar hariç hizmet alamayacakları unutulmamalıdır.

1 MAYIS'TA ECZANELER AÇIK MI?

Resmi tatillerde eczaneler de kapalı olabilmektedir. Ancak, acil durumlarda ihtiyaç duyulan ilaçlar için açık olan nöbetçi eczaneler hizmet vermektedir. Bu nedenle, vatandaşlar acil ilaç ihtiyaçları için önceden nöbetçi eczanelerin adres ve telefon bilgilerini öğrenmelerinde fayda vardır.

2023 YILI RESMİ TATİL VE BAYRAM TARİHLERİ

Yılbaşı: 1 Ocak 2023 Pazar
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: 23 Nisan Pazar
Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs Pazartesi
Ramazan Bayramı Arefe (Öğleden Sonra): 20 Nisan 2023 Perşembe
Ramazan Bayramı 1. Gün: 21 Nisan 2023 Cuma
Ramazan Bayramı 2. Gün: 22 Nisan 2023 Cumartesi
Ramazan Bayramı 3. Gün: 23 Nisan 2023 Pazar
Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı: 19 Mayıs Cuma
Kurban Bayramı Arefe (Öğleden Sonra): 27 Haziran 2023 Salı
Kurban Bayramı 1. Gün: 28 Haziran 2023 Çarşamba
Kurban Bayramı 2. Gün: 29 Haziran 2023 Perşembe
Kurban Bayramı 3. Gün: 30 Haziran 2023 Cuma
Kurban Bayramı 4. Gün: 1 Temmuz 2023 Cumartesi
Demokrasi Bayramı: 15 Temmuz Cumartesi
Zafer Bayramı: 30 Ağustos Çarşamba
Cumhuriyet Bayramı: 29 Ekim Pazar

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.