Antalya Büyükşehir Belediyesi, hizmet koordinatörlüklerinde defin hizmetleri birimini kurarak vatandaşlara ücretsiz hizmet vermeye başlıyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Hizmet Birimi Koordinatörü Veli Sertbaş, tüm ilçelerde uygulanmak üzere cenazesi olan vatandaşlar için Büyükşehir Belediyesi’nin cenaze defin ekipleri kurarak, vatandaşa katkı sağlayacak bir hizmete imza attığı belirtti. Yakınlarını kaybeden vatandaşların, Hizmet Birimi Koordinatörlüğü’nü arayarak defin hizmetinden ücretsiz olarak yararlanabileceğini kaydeden Koordinatör Veli Sertbaş, "Cenaze taşıma, yıkama, kefenleme ve dini vecibelerin yerine getirilmesi gibi tüm hizmetleri ücretsiz olarak yerine getiriyoruz. Birimimizin aranmasın ardından cenaze evden alınıyor ve araçta bulunan hoca tarafından dini vecibeler yerine getiriliyor" dedi.
Defin işlemleri sırasında ekiplerin cenaze yakınlarının yanında olacağını da sözlerine ekleyen Sertbaş, "Vefat eden kişinin yakınlarının eşliğinde cenaze yıkanıyor, kefenleniyor ve cenaze merkezi araçlarıyla dini vecibelerin yerine getirileceği camiye, ya da yakınları için bekletilmesi gerekiyorsa morglarda bekletiliyor. Cenaze daha sonra dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından defin alanına götürülüyor. Burada Büyükşehir Belediyesi’nin görevlileri tarafından dualar eşliğinde defini gerçekleştiriliyor. Durumu iyi olmayan vatandaşların vefat eden akrabasına karşı son vazifesinde borca girmesini de istemeyiz. Bu yüzden Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ilçelerde yapacağı bu hizmetten tüm vatandaşlarımızın yararlanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.