Sarıkamış Harekatı’nın 100. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eşzamanlı olarak planlanan Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı, İzmir’de de yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Menderes Belediye Başkanlığı önündeki Atatürk Anıtı’ndan kortej yürüyüşüne başlayan katılımcılar 2 km ilk yürüyüşten sonra Akçaköy Atatürk Mesire ve Etkinlik Alanı’daki törene katıldı. Programa AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, Gençlik Merkezi Müdürleri, Gençlik Liderleri, Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü Personelleri, AK Parti Karabağlar, Konak ve Menderes İlçe teşkilatları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Ayrıca Şehit Asker Şehit Polis Aileleri Derneği Başkanı Hüsniye Karpat da onur konuğu olarak programda yeraldı.
Yaklaşık 300 kişi ile gerçekleştirilen anma töreninde saygı duruşu ve istiklal Marşı’ndan sonra şehitlerimizin ruhuna Kuran-ı Kerim okundu. Ardından Karşıyaka İHL Müdürü Hüseyin Güneş tarafından şehitlik, şahadet ve 100.Yılında Sarıkamış konulu sunum gerçekleştirildi. Bayındır Gençlik Merkezi Müdürü Erdal İnce’nin şiir dinletisinin ardından yapılan ikramlar ile program sona erdi.
Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu; “Şehitlerimizi yâd eden gençlikle gurur duyuyoruz. Milli ve manevi bilinci yüksek gençliğe her zaman ihtiyacımız var. Bunu bugün burada Akif’in ifadesiyle Asım’ın Gençliği Sarıkamış Ruhunu yâd etmiştir. Organizasyonda emeği geçen tüm personel, gönüllü ve katılımcılara Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz adına teşekkür ederim” dedi.