Avrupa Birliği İzmir Ofisi’nin açılışını yapan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İzmir’e bin 500 proje yapıldığını ve 59,5 avro imkan sağlandığını belirterek, açılacak ofisle faaliyetlerin daha da hız kazanacağını ifade etti.
AB Bakanı Volkan Bozkır, Alsancak Kordon’da yer alan Avrupa Birliği İzmir Ofisi’nin açılışını yaptı. Açılışa İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Dış İlişkiler Komisyon Üyesi ve İzmir Milletvekili Rifat Sait, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Emrun Sulayıcı, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve çok sayıda davetli katıldı.
“4,5 MİLYARLIK İLAVE KAYNAĞIMIZ VAR”
İzmir’in, Türkiye hedeflerine ulaşmada önemli bir kent olduğunu ifade eden Bozkır, şöyle konuştu: “Türkiye’nin önümüzdeki dönemde ulaşmayı hedeflediği önemli noktalara İzmir’deki çalışmalarımızla ulaşacağız. AB İzmir temsilciliğinin açılmasından dolayı onur duyuyorum. Memnun olduğum günlerden bir tanesi. Bu proje gıda güvenliğinden eğitime, demokrasiden insan haklarının gelişmesine katkı sağlayan bir proje. Bunun yanında maddi imkan sağlayan projeler var. AB ile son imzaladığımız anlaşma çerçevesi kapsamında 2020 yılına kadar 4,7 milyarlık kaynağa ilave 4,5 milyarlık ilave kullanacak kaynağımız var. Bunun için projelerin yapılması, konuların doğru seçilmesi, projelerin İzmir’e aktarılması lazım. Bin 500 proje yapıldı, 59,5 milyon avro imkan sağlandı. Önümüzdeki dönem bunun artması için kültürel zenginliklerimizin gelişmesi için daha çok çalışacağız.”
“500 BİN GENCİMİZİ AVRUPA’YA GÖNDERECEĞİZ”
Avrupa Birliği ülkelerinde birçok gence eğitim fırsatı tanındığını ve bunun için kaynakların artırılacağını kaydeden Bozkır, sözlerine şöyle devam etti: “Ulusal ajans bünyesinde 600 milyon euro kaynakla 400 bin insanımızı yararlandırdık, 300 bin gencimiz Avrupa’da eğitim görme imkanı buldu. Oto tamirde çalışan çırağın mesleki eğitim için Avrupa’ya gittiğini gördük. Hiç kasabasından dışarı çıkmayan gencimizin Avrupa’ya gittiğine tanık olduk. 300 bin gencimizden bahsediyoruz. Şimdi 880 euro kaynakla, 500 bin insanımızı bundan yararlandıracağız. Avrupa’dan gençler buraya gelecek, bizim gençlerimiz oraya gidecek. İçinde bulunulan dünyada, radikalizmin, terörün arttığı, insanların öldüğü bir dünyada, en güzel çare kültürlerin ve insanların, renklerin bir araya gelmesidir. Bunlar, bu dünyadaki mücadelede elimizdeki en büyük silahtır. Bu ofisin açılmasını Türkiye’nin bir projesi olarak görüyorum. İzmir halkının da bu projenin içinde olduğunu görmek mutluluk veriyor. Sadece İzmir değil civar iller de bu imkanlardan yararlanacak.”
İzmir Valisi Mustafa Toprak da, ofisin toplum katmanlarının daha iyi yerlere ulaşması anlamında önemli bir adım olduğunu ifade etti.