Erzurum Büyükşehir Belediyesi ekipleri kırsal bölgelerde 100 araç ve 210 personelle 7/24 saat esasına göre kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerdeki sorumluluk alanında 21 bin 100 kilometre yolun kar temizliği gerçekleştirildi.
Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında etkili olan kar yağışı ile birlikte, 80 iş makinesi, 20 servis aracı, 210 kişilik ekip ile 1335 mahalle ve bağlısının ulaşımını sağlayan yollarda, mesai gözetmeksizin, kar temizleme çalışmalarını yürütüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal bölgelerdeki sorumluluk alanında yer alan mahalle ve bağlılarında toplam 4 bin 657 adet yol açma çalışması yapılarak, 21 bin 100 kilometre yolun kar temizliği gerçekleştirildi.
Kırsal bölgelerdeki Büyükşehir Belediyesi Kar Temizleme Ekipleri, belirli bir periyotta, özellikle nüfus yoğunluğunun fazla olduğu grup mahalle yollarından başlamak üzere, bütün mahalle yollarının en kısa sürede ulaşıma açılması için yoğun gayret gösteriyor.
Erzurum’un 18 ilçesinin tamamın da bulunan Büyükşehir Belediyesi Kar Temizleme Ekipleri, vatandaşlarımızdan gelen acil olaylara, Valilik Kriz Merkezi ve 112 Acil Servis Ekipleri’yle birlikte koordineli olarak anında müdahale ederek, Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş makineleriyle hastaya ulaşılıp, sağlık kurumlarına sevk edilmesini sağlıyor.