Türk tiyatrosunun komedi dalındaki en büyük ustalarından Nejat Uygur’un uzun yıllar başarıyla sahnelediği “Marko Paşa” oyunu, günümüz yorumuyla Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından “Markopaşa Müzikali” olarak Yenimahalle Belediyesi 50’nci Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda sanatseverlerle buluştu.
Oyunu salonu tıklım tıklım dolduran vatandaşın yanı sıra Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, meclis üyeleri ve muhtarlar da izledi. Franz Von Schönthan ve Gustav Kadelburg tarafından kaleme alınan ve Türk tiyatrosuna uyarlanan operet tadında oyun, 9 kişilik dev kadrosuyla seyircilerden tam not aldı. Oyuncular Ömer Yılmaz, Leyla Yüngül, Uğur Babürhan, Şahnaz Çakıralp, Önder Keskin, Burcu Afşin, Süheyl Uygur, Behzat Uygur ve anneleri Nejla Uygur muhteşem performanslarıyla seyirciyi büyüledi. Şarkıların ve dansların da oyuna renk kattığı gecede kahkahalar havada uçuşurken, duygusal anlar da yaşandı. Oyunculara çiçek takdim ederek teşekkürlerini sunan Başkan Yaşar, konuşmasında Nejat Uygur’dan bahsedince anne Uygur gözyaşlarını tutamadı. Yaşar, merhum Nejat Uygur’un Türkiye’de tiyatronun gelişmesine çok büyük katkıları olduğunu söyleyerek, “Ruhu şad olsun. Tiyatro dedik mi ilk akla gelen isimlerdendi. Çocukları da inanıyorum ki babalarının bıraktığı bu önemli mirası sonuna kadar başarıyla koruyacak. Çok güzel evlatlar yetiştirmişler. Huzurunuzda anne Uygur’a da teşekkür ediyorum” dedi.
Yenimahalle Belediyesi olarak her daim sanata ve sanatçıya sahip çıktıklarını belirten Başkan Yaşar, “Türkiye’nin değerli sanatçılarını, Cumhuriyet’in ilçesi olan Yenimahalle’ye getiriyoruz. Yenimahalle kültürün, sanatın ve sanatçının ilçesidir. Tiyatrolarımız, konserlerimiz, festivallerimiz, birbirinden güzel kültürel etkinliklerimizle sizlerle buluşmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
“YENİMAHALLE’DE TİYATRO ADINA ÇOK GÜZEL ŞEYLER YAPILIYOR”
Yenimahalle’ye her geldiklerinde başka bir sevinç yaşadıklarını vurgulayan Behzat Uygur ise, “Yenimahalle’den başka bir keyif alıyoruz. Sizler gibi güzel tiyatro seyircilerinin karşısına çıkmaktan ve çok güzel bir tiyatro salonunda oynamaktan mutluluk duyuyoruz. Tiyatro sadece bu tarafıyla değil, kulisiyle de önemli. Bugün kulisi olan bir tiyatroda ve sıcacık insanların olduğu bir tiyatroda oynuyoruz. Bugün burada sizlerle birlikte olduk. Yenimahalle’de tiyatro adına çok güzel şeyler yapılıyor. Hemen hemen İstanbul’daki tüm oyunlar buraya geliyor. Sevgili başkanımıza tiyatroya verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz ve kendisini alkışlıyoruz” dedi.