Toroslar Belediyesi, Mersin Valiliği himayelerinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin organizesinde Ankara Kültür Merkezi’nde düzenlenen Mersin Tanıtım Günleri’nde Toroslar’ı tanıtıyor.
12-15 Mart tarihleri arasındaki etkinlik kapsamında stant açarak ilçeyi tanıtan Toroslar Belediyesi, ayrı bir stantta da Yörüklerin kullandığı kilim, saban ve diğer malzemeleri sergileyerek Toroslar’ın Yörük yaşantısını anlatıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren davetlilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Toroslar Belediyesi standında, Ankaralılara Mersin’in eşsiz lezzetlerinden cezerye, kerebiç, şalgam ve yayık ayranı ikramında bulunulurken, Toroslar Belediyesi halay ekibinin gösterileri de fuarı gezmeye gelenlerin beğenisini topluyor.
Özellikle Ankara’da yaşayan Mersinlilerin büyük ilgi gösterdiği Toroslar Belediyesi standında, misafirlerle yakından ilgilenen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin’i ve Toroslar’ı en iyi şekilde tanıtmak amacıyla böyle bir etkinlikte yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Bu tür organizasyonların Mersin’in tanıtımı için önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Tuna, kasım ayı içerisinde İstanbul Feshane’de düzenlenen organizasyonda da Mersin’i ve Toroslar’ı en iyi şekilde tanıttıklarını hatırlattı. Mersin’in tarihi, kültürel ve coğrafi olarak çok önemli bir kent olduğunu ve birçok zenginliği barındırdığını kaydeden Tuna, herkesi Mersin’i görmeye davet ederek, “Mersin insanının sıcaklığını, misafirperverliğini burada sergilemeye çalışıyoruz. Kentimiz tarihi, kültürel ve coğrafi olarak zenginliklerle dolu. Bu zenginliklerimizi tanıtarak artık turizm anlamında ön plana çıkan bir kent olmamız gerekir. İşte bu tür organizasyonlarda bunun için çok önemli diye düşünüyorum” dedi.
Bu arada Mersin Tanıtım Günleri’nin ilk gününde fuar alanına gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Toroslar standını da gezdi. Standın özellikle yöresel kültürü yansıtan bölümünü çok beğenen ve Başkan Tuna’ya teşekkür eden Bahçeli, yayık ayranı yapmayı da ihmal etmedi. Daha sonra diğer stantları gezen Bahçeli’ye, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna tarafından tespih armağan edildi.