Adıyaman Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik Üniversite-Sanayi İşbirliklerini geliştirme ve teorik eğitimlerin uygulamalarını görmeleri için günü birlik teknik gezi düzenlendi.
Yüksekokul öğrencilerinin teoride almış oldukları eğitimin özel sektörde uygulamalarını görme, iş hayatına atıldıklarında ne tür işletmelerde çalışacakları ve sorumluluklar üslenecekleri gibi birçok konuda bilgi sahibi olma ve tecrübe edinmeleri açısından Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan iki fabrikaya Gıda İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Kılınççeker’in koordinatörlüğünde günü birlik teknik gezi düzenlendi.
Gezide öğrencilerin sorularını cevaplayan işletme müdürleri öğrencilere nişasta üretimi, çikolata üretimi ve gofret üretimi ve sektörün ticari önemi hakkında bilgi verdi. Öğrenciler daha sonra bu ürünlerin üretim aşamalarını gördü. Fabrikanın bölümlerini gezdikten sonra öğrencileri tekrar ağırlayan işletme müdürleri Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’ye öğrencilere böyle imkanlar sağladıklarından ve işletmelerini tercih ettiklerinden dolayı teşekkür etti.