BARTIN (AA) - Sağlık Bakanlığınca gönderilen 798 ambulanstan 5’i Bartın’da düzenlenen törenle hizmete girdi.

Vali Seyfettin Azizoğlu, valilik önünde düzenlenen törende, sağlık hizmetlerinde önemli bir yatırımı Bartın insanının hizmetine sunmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.  

Ambulansların kazasız, belasız hizmet vermesi temennisinde bulunan Azizoğlu, "Devletimiz, hükümetimiz ülkemizin her yanında olduğu gibi ilimizde de çok büyük yatırımlar yapıyor. Bu yatırımlar insanımız için yapılıyor çünkü insan yaşatılmalı ki devlet yaşasın. İnsanımızı mutlu, huzurlu ve müreffeh hayata kavuşturabilirsek devletimizin geleceği de o nispette güçlü olacaktır. Bu sayede geleceğimize daha güvenle bakma imkanına sahip olacağız" diye konuştu. 

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da kentte ambulansların tamamına yakınını yenilediklerini ve son bir yılda 10 ambulansın hizmete girdiğini ifade ederek, 112 Acil Sağlık hizmetlerinde ambulans sıkıntısı kalmadığını dile getirdi. 

Tunç, “112 acil çağrı merkezimizin proje çalışmaları devam ediyor ve yakın zamanda inşaatına başlanacak. Sağlık alanında önemli amacımız da ilimize 400 yataklı şehir hastanesini kavuşturmak. Bununla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Bugün açılışlarını yapmadan yaklaşık 12 milyon liralık maliyeti olan 3 yeni okulumuzu da hizmete açtık. 'Her şey Bartın için' diyoruz” sözlerine yer verdi.

İl Sağlık Müdürü Dursun Koç da 866 bin liraya mal olan tam donanımlı 5 yeni ambulansla il genelindeki ambulans sayısının 20’ye çıktığını, ambulans filosunun yenilendiğini aktardı.

İl Müftüsü Mahmut Gündüz’ün okuduğu duanın ardından Vali Azizoğlu ve beraberindekiler, "hayırlı olsun" temennisinde bulunup kurdele keserek 5 ambulansı hizmete aldı.