Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, basının toplumu bilgilendirme ve aydınlatmada en önemli araç olduğuna vurgu yaptı.
Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Duruay, basının toplumu bilgilendirme ve aydınlatmanın en önemli aracı olduğunu dile getirdi. Haber alma özgürlüğünün anayasada güvence altına alındığını vurgulayan Duruay, mesajında şunları kaydetti:
“Doğru, tarafsız, ilkeli, kişilik haklarına saygılı ve ilkeli duruşları ile bu önemli görevi yerine getiren gazetecilerimiz, topluma ışık tutma görevlerini layıkıyla yerine getirerek, kalkınmamıza ve demokrasimize en önemli katkıyı sağlamaktadırlar. Gazetecilik görevini ifa ederken görevi başında hayatını kaybeden gazeteciler başta olmak üzere, vefat eden tüm basın mensuplarını rahmetle anıyor, her şartta görevleri peşinde koşan, mesleğini hayat tarzı haline getirmiş ve mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden gerek ulusal gerekse yerel basında görev yapan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”