Özel firmalarla yaptığı anlaşmalar doğrultusunda, aracılık ettiği bin 200 vatandaşı özel sektörde işe yerleştiren Çiğli Belediyesi, geliştirdiği bu aracılık sayesinde istihdam sorununa çözüm bulmaya devam ediyor.
Çiğli Belediyesi, ilçedeki işsiz vatandaşlara iş bulma misyonunu sürdürmeye devam ediyor. Belediye birçok işsiz vatandaş için, İzmir ve civarında bulunan şirketlerle yapılan görüşmelerle bin 200 vatandaşın çeşitli branşlarda işe yerleştirilmesini sağladı.
Göreve geldiğinden beri iş talebi ile ilgili yüzlerce başvuru geldiğini belirten ve Çiğli’de işsizliğe çözüm bulunması noktasında aracılık sağlayarak işverenlerle işçileri bir araya getirdiklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, “İşsizlikle mücadele edebilmek adına gerçekten büyük bir çaba harcıyoruz. Yüzlerce başvuru aldık. Bu başvuruların hepsini belediye bünyesinde çalıştırma imkanımız yok. Bu yüzden fabrika ve işletmelerle irtibata geçiyoruz ve onların şartlarına uygun eleman alımı için aracılık ediyoruz. Başvuran vatandaşlarımızı meclis salonumuzda işveren firmalarla görüşmeye çağırıyoruz. Görüşmeler sonunda bin 200 kişinin işe yerleştirilmesine aracılık ettik. Bu tarz sosyal çalışmalarla istihdam yaratmak öncelikli amacımızdı” dedi. Başvuruların tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Başkan Arslan, “İşsizlerimizle işverenlerimiz bir araya geliyor ve bizler de bu sosyal proje sayesinde birçok vatandaşımıza umut olmaya devam ediyoruz. İsteğimiz Çiğli’de ‘ben işsizim’ diyen herkesin bu fırsatı kaçırmayıp kendi yeteneklerine uygun alanlarda iş bulma fırsatını kaçırmaması. Yaşam her gün biraz daha zorlaşırken, genişleyen bir işsizlik alanı ile uğraşmak bu alana yönelik çözümler bulmak zorunda kalıyoruz. Bu şartlarda yapılabilecek ne varsa belediye olarak, üstümüze düşeni yapmaktan çekinmeyeceğiz ve Çiğli halkının hizmetinde olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.