AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Sena Nur Çelik, seçim çalışmalarına Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde devam ediyor. Gazipaşa Kadın Kolları tarafından düzenlenen anneler günü programına katılan AK Parti’nin en genç milletvekili adayı Çelik, yaptığı konuşmada, AK Parti’nin, kadınların hak ve özgürlükleriyle ilgili önemli reformlar yaptığını ifade etti.
Ak Parti Antalya Milletvekili Adayı Sena Nur Çelik’in programına AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Ercan Mekteplioğlu, AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Bahattin Akşit, AK Parti Gazipaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Küçükballı ve teşkilat üyeleri de katıldı.
“MUTLU AİLENİN TEMEL DİREĞİ ANNEDİR”
Gazipaşa Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Gazipaşa Belediyesi Kültür Merkez Salonu’nda düzenlenen anneler günü programında konuşan AK Parti Milletvekili adayı Sena Nur Çelik, “Doğan çocuğuna su arayan bir annenin iki tepe arasında koşmasını, binlerce yıldır bir ibadet olarak yapan yüce bir dinin mensuplarıyız. Annelik böylesine kutsal, böylesine yüce bir makamdır. Anne deyince akla yavrusunun iyiliği için her daim dua eden, yavrusunun iyiliğinden başkasını düşünmeyen fedakar kadınlarımız gelir. Siz fedakar annelerimizin anneler gününü şimdiden kutlarım. Güçlü toplumun esasını, sağlam ve mutlu bir aile yapısı oluşturur. Mutlu ailenin temel direği ise annedir. Ülkemizin geleceği olan çocukların yetişmesinde ve eğitiminde annelerin rolü büyüktür. Bu nedenle partimiz geleceğin anneleri olan kadınların insan onuruna yakışan bir hayat sürmeleri, sağlık hizmetlerinden istihdama, eğitimden sosyal ve siyasal hayata kadar her alanda layık oldukları konuma gelmeleri için çaba göstermektedir” dedi.
“AK PARTİ’NİN ANNELER VE KADINLAR İÇİN YAPTIĞI DÜZENLEMELER”
Ak Parti hükumetinin anneler ve kadınlarla ilgili yaptığı reform niteliğindeki düzenlemeler hakkında bilgi veren AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Çelik, “2004 yılında anayasayı değiştirerek, ‘Kadın-Erkek eşitliği’nin devletin garantisi altında olduğunu düzenledik. 2010 yılında sadece kadınlarımıza değil, çocuklarımıza, yaşlılarımıza, engellilerimize, gazilerimize, şehitlerimizin dul ve yetimlerine yönelik düzenlemeler yaptık. Bu avantajların eşitlik ilkesine aykırı sayılamayacağını anayasal garanti altına aldık. İş kanunda eşit işe eşit ücret düzenlemesini getirdik. Kadın olursa farklı, erkek olursa farklı, engelli olursa farklı uygulamaların önüne geçtik. Doğumdan önce ve sonraki izin sürelerini kadınlarımız lehine yeniden düzenledik. Kadınlarımızı istihdama ve üretime teşvik ettik. Evde üretimi vergiden muaf tuttuk. Kendi iş yerlerini kurmak isteyen kadınlarımıza başlangıç desteği verdik. Ev hizmetlerinde çalışanları sigorta kapsamına aldık. Aldığımız tedbirlerle anne ve bebek ölüm oranlarını düşürdük. Engelli çocuğu olan annelerimize emeklilikte ayrıcalık tanıdık. 3 milyondan fazla çocuğumuz için bizzat annelerine şartlı sağlık ve eğitim yardımı yaptık. Nüfusu 50 bini aşan her belediyeye sığınma evi açma şartı getirdik. Yine yeni kabul edilen aile paketi ile kadınlarımıza doğum yardımı sağlanmasının önünü açtık” şeklinde konuştu.
“KADINLARIN POTANSİYELİNE İNANAN BİR PARTİMİZ VAR”
Bizleri canından ve ruhundan bir parça olarak gören annelerin hakkını ödeyemeyeceklerini ifade eden AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Sena Nur Çelik, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Kadınlarımız, annelerimiz iktidarımız zamanında nefes aldı, özgürleşti, eşit muamele gördü. Bundan sonra da partimizin, annelerimize ve aile kurumuna verdiği destek artarak devam edecek. Bir annenin kızı olarak, genç bir kadın olarak bu çalışmalara katkı sağlamak ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sizlerin sesi olmak için desteklerinizi bekliyorum.”
“YILIN ANNESİNDEN AK PARTİ’YE TEŞEKKÜR”
Konuşmaların ardından Gazipaşa Kadın Kolları Teşkilatı tarafından zihinsel iki çocuğuna bakan Meryem Yıldırım yılın annesi seçildi. Yılın annesi seçilen Meryem Yıldırım kendisine uzatılan mikrofona kısa bir açıklama yaparak, “Ben AK Parti’ye ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Ben 58 yaşındayım ve bulunduğumuz binaya hiç gelmedim. Çünkü gelemedim. Bizim buraya gelmemize vesile olanlara teşekkür ediyorum. AK Parti iktidara gelmeden önce bana zekat verenler oldu. Yokluğu çok yaşadım ama AK Parti iktidara geldi geleli hiç sorunum kalmadı ve her şeyimiz var Allah’a şükürler olsun” dedi.
AK Parti Antalya milletvekili adayı sena nur çelik ise, yılın annesi seçilen Meryem Yıldırım’a, “biz asıl sizin gibi fedakar annelere layık olmak için çalışacağız. Allah mahçup etmesin. Biz size teşekkür ederiz” diye konuştu.
“SALONDA BULUNAN ANNE VE KADINLARDAN YOĞUN İLGİ”
AK Parti Milletvekili Adayı Çelik, yılın annesi seçilen Meryem Yıldırım’a çiçek takdim etti ve programın ardından anne Yıldırım ile bir süre sohbet etti. Programın sona ermesiyle birlikte salonda bulunan kadınlar ve anneler sena nur çelik’e yoğun ilgi gösterirken bol bol fotoğraf çekiminde bulundular.
“TAZİYE VE EV ZİYARETLERİ”
Salon programının sona ermesinin ardından ilk olarak geçtiğimiz günlerde kanserden hayatını kaybeden AK Parti Gazipaşa ilçe Başkanı Bahattin Akşit’in kız kardeşine taziyede bulunmak için Akşit’in baba evine giderek baş sağlığında bulundu. Ziyaretlerine hız kesmeden devam eden Sena Nur Çelik’in bir sonraki durağı ise, 72 yaşında ve AK Parti delegesi olan Ali Bilgin’in evi oldu. Sena Nur Çelik, Ali Bilgin ile bir süre sohbet ettikten sonra, 31 Martta trafik kazası geçiren Gazipaşa Gençlik Kolları üyesi olan İlkay Uysal’ı da evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. AK Parti’nin Antalya’dan en genç milletvekili adayı Sena Nur Çelik, Gazipaşa ziyaretlerini Macar Mahallesi’nde gittiği 7 evle tamamladı.