Temmuz zammında umduğunu bulamayan milyonlarca memur ile memur emeklisi gözünü toplusözleşme masasına dikti.
Yedi milyona yakın memur ile memur emeklisinin maaş ve aylıklarına  2024 -2025 yıllarında yansıtılacak zam oranının saptanacağı toplusözleşme görüşmeleri yarın başlıyor. 
Yetkili konfederasyon Memur-Sen ile Kamu İşveren Heyeti arasında sürdürülecek görüşmeler 4688 sayılı yasa uyarınca Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci dahil bir ay içinde sonuçlanmak zorunda.
Görüşmelere Türkiye Kamu-Sen ile KESK yetkilileri de katılacak. Ancak son sözü 11 hizmet kolunda yetkili olan Memur-Sen söyleyecek. Milyonlarca dar ve sabit gelirliye can suyu sağlayacak iki yıllık zammın belirlenmesinde atacağı imza, çok önemli. Önceki sözleşmelerde olduğu gibi düşük zam oranlarını kabul etmemesini bekliyor kamu çalışanları ve temmuzda yüzde 25 artışa layık görülen gariban emekli.
 Konfederasyonlar sözleşmeye ilişkin taleplerini açıkladı. Memur-Sen’in öncelikli talebi en düşük memur maaşının ocakta 29 bin 700 liraya çıkarılması. Ayrıca maaşlarda iki yıl için toplam yüzde 110 artış yapılması ve aylık 7 bin 650 kira yardımı, 4 bin 850 lira bayram ikramiyesi ödenmesini istiyor. 
Atacağı imza ile dayanılmaz boyuta ulaşan hayat pahalılığı karşısında dar ve sabit gelirlinin iki yılda eline geçeceği parayı belirleyecek Memur-Sen, memura hac izninden çok zamlara ağırlık vermeli. Kira yardımı da memurun olmazsa olmazları arasında. Zira büyük kentlerde konut kiraları maaşları çoktan solladı. Buralarda çalışmak zulüm gibi memurlar için.
Türkiye Kamu-Sen’in maaşlara iki yıllık zam talebi toplam yüzde 158.4. Ortalama memur maaşının 50 bin 153 liraya yükseltilmesini isteyen Türkiye Kamu-Sen, kirada oturan tüm memura ayda 7 bin 850 lira kira yardımı ödenmesinde ısrarcı.
En düşük memur maaşının ocakta 45 bin liraya çıkarılmasını isteyen KESK, konutu olmayan emekçilere büyük kentlerde 7 bin 500 lira, diğer şehirlerde 5 bin lira kira yardımı yapılmasında ısrarcı.
Toplusözleşme masasına oturacak her üç konfederasyon tutarları farklı olsa da en düşük memur maaşının yükseltilmesi ve kira yardımı yapılmasında uzlaşıyor. 
Toplusözleşme masasında memur kadar en alt gelir grubundaki  emeklilerin de hakları ve talepleri ön planda olmalı. Memur-Sen salt üyesi değil, refah payı için yılbaşına dek bekleyecek emeklilerin hak ve kazanımları adına da yoğun mücadele vermeli. Zira en çok onlar eziliyor her gün fırlayan market, çarşı ve pazar fiyatlarından...  
Bakalım toplu sözleşme masasından memur ve emeklinin umduğu zam ve sosyal haklar çıkacak mı?