Katılımevim’in çoğunluk hisselerini elinde bulunduran Pusula Finans Holding’in Tera Grubu tarafından devralınmasına yönelik süreç sürerken, Pusula Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Yarız hakkında ortaya atılan iddialar gündeme geldi.
Yarız, kamuoyuna yansıyan “yurt dışına kaçtı” iddiaları sonrası yaptığı açıklamada, şehir dışında bulunduğunu ve programını değiştirerek İstanbul’a dönme kararı aldığını bildirdi.
“ŞEHİR DIŞINDA DİNLENİYORDUM”
Tera Grubu ile yürütülen görüşmelerin geçen hafta itibarıyla sonuçlandığını belirten Yarız, mevcut yapı içerisindeki yöneticilik görevinin sona erdiğini ifade etti.
Yoğun geçen sürecin ardından kısa süre dinlenmek amacıyla şehir dışında bulunduğunu aktaran Yarız, kamuoyuna yansıyan gelişmeler nedeniyle programını değiştirdiğini belirterek İstanbul’a döneceğini açıkladı.
SATIN ALMA VE DEVİR SÜRECİ DEVAM EDİYOR
Yarız’ın açıklamasının ardından Tera Yatırım Menkul Değerler AŞ’den de Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bildirim yapıldı.
Açıklamada, Pusula Finans Holding AŞ payları ile Katılımevim’in de aralarında bulunduğu bağlı şirketlerdeki payların planlanan devralınmasına ilişkin sürecin devam ettiği belirtildi.
TERA: STRATEJİMİZDE DEĞİŞİKLİK YOK
Tera Yatırım, kamuoyuna yansıyan gelişmelerin Pusula Finans Holding ve bünyesindeki şirketlerin tüzel kişilikleri, faaliyetleri ve kurumsal yapılarından bağımsız olduğunu vurguladı.
Şirket, planlanan devralma işlemine ilişkin stratejik ve finansal değerlendirmesinde herhangi bir değişiklik olmadığını bildirdi.
UZUN VADELİ BÜYÜME STRATEJİSİNİN PARÇASI
Tera Grubu, Pusula Finans Holding ve Katılımevim’in de dahil olduğu şirketlerin faaliyet alanları, finansal altyapıları ve kurumsal kapasitelerinin uzun vadeli büyüme stratejisi kapsamında değerlendirildiğini açıkladı.
Devralma planının; sermaye piyasaları, portföy yönetimi, yatırım hizmetleri ve tasarruf finansmanı alanlarında grubun faaliyetlerini genişletme hedefinin bir parçası olduğu kaydedildi.
İZİN VE ONAYLAR BEKLENECEK
Tera Yatırım, devir işleminin tamamlanmasının ilgili düzenleyici ve denetleyici kurumların izin ve onaylarının alınmasına ve tarafların belirlediği diğer kapanış şartlarının yerine getirilmesine bağlı olduğunu bildirdi.
Şirket, süreçte kamuya açıklanması gereken yeni gelişmelerin yatırımcılarla paylaşılacağını duyurdu.





