Özellikle kahvaltılarda sıklıkla tüketilen yumurta, kişileri gün boyu tok tutabilir. Yumurtanın tüketebileceğiniz pek çok çeşidi bulunuyor. Diyet listelerinde ise genellikle yumurta salatası tüketiliyor. Yumurtanın içinde bulunan protein, tokluk hissini artırabilir ve uzun süre tok kalmanıza yardımcı olabilir. Bu durum gün içinde aşırı yemek yemenizi önleyebilir ve kilo kontrolüne katkıda bulunur.

KİLO VERMEK ÇOK DAHA KOLAY BİR HÂL ALABİLİR

Yumurta, vücutta termojenik bir etkiye neden olabilir. Yani, vücut sıcaklığını artırarak enerji sıcaklığını da artırır. Kilo vermek çok daha kolay bir hâl alabilir. Yüksek protein içeriği sayesinde kas kütlesinin korunmasına yardımcı olabilir. Kilo vermeye çalışırken yağların yakılması yerine kas kaybedenler olabiliyor. Yumurtanın protein içeriği vücuttaki yağların atılmasını sağlayabilir.

DÜŞÜK KARBONHİDRAT İÇERİĞİNE SAHİP

Yumurta, düşük karbonhidrat içeriğine sahiptir. Şeker içermeyen bu besin, kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olabilir. Şeker kilo alımını etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Bu nedenle şekerden dolayı alınan kiloları azaltabilir. Yumurta diyeti ise tam olarak kilo vermek isteyen kişilerin hızlıca istediği kiloya düşmesi için oluşturulmuş gibi. Metabolizmayı hızlandıran ve yağları cayır cayır yakan bu diyet, kalori alımını günlük olarak 900'e düşürüyor.

SOSYAL MEDYADA HERKES BUNU YAPIYOR

Yumurtanın besleyici özelliklerinin yanı sıra elma, havuç ve portakal gibi meyvelerin tüketilmesi tavsiye ediliyor. Özellikle diyet sürecinde etkili bir formül olduğu düşünülüyor. Sosyal medyada birçok kişinin denemeye başladığı uygulama ise yumurta diyeti olarak geçiyor. Kullanıcılar 10 gün boyunca bu diyeti deniyor. Sonucunda ise 5 ila 10 kilo arasında bir kilo kaybı yaşanabiliyor.

YUMURTA DİYETİ MENÜSÜ 

Kahvaltı: 3 haşlanmış yumurta ve bir fincan şekersiz yeşil çay.

Öğle: 3 haşlanmış yumurta, bir elma ve bir fincan şekersiz yeşil çay.

Öğrencilerin korkulu rüyası olan konu artık yok! Yeni müfredat erişime açıldı Öğrencilerin korkulu rüyası olan konu artık yok! Yeni müfredat erişime açıldı

Akşam: Yağsız sütle yapılmış bir kase mısır gevreği veya yulaf, bir elma, bir fincan şekersiz yeşil çay ve üç adet yumurta.

Metabolizmayı aşamalı olarak hızlandıran bu diyet birçok kullanıcının hızlı bir şekilde kilo vermesini sağlamış. Kilo verme süreci kişisel bir deneyim olduğu için öncelikli olarak uzmanına danışabilirsiniz.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.