Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Samsun Üniversitesinde Ünlü Türk Bilim Tarihçisi Prof. Dr. Fuat Sezgin'in hayatına ve İslam medeniyetinin bilime katkılarına odaklanan "Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Müslümanların Bilime Katkıları" başlıklı bir konferans verdi.

POZİTİF YAŞAM GÖRÜŞÜ

Canik Kampüsü 100. Yıl Konferans Salonunda düzenlenen konferansa; Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Bilgin, Prof. Dr. Salih Kesgin, Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Genel Sekreter Doç. Dr. Adem Soruç, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Çağan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergin Kariptaş, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cumhur Türk, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. Prof. Dr. Karaman, Türk akademisyen, islam tarihi, bilim ve teknoloji tarihi alanında çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Fuat Sezgin'in hayatının ileri dönemlerine, onun kişisel felsefesi, çalışma disiplini ve Türkiye'ye olan derin bağlılığına dair detaylı bilgiler paylaştı. Karaman, Sezgin'in zorluklar karşısında sergilediği direnç ve pozitif yaşam görüşünü özellikle vurgulayarak, onun kendi kaderini kabullenme ve planlı bir yaşam sürme konusundaki tutumunu örnekledi. Sezgin'in çalışma disiplini hakkında da konuşan Karaman, onun uzun ve yoğun çalışma saatlerine, sade yaşam tarzına ve kendine özgü çalışma metotlarına dikkat çekerek bu disiplinin, bilimsel başarılarının temelinde yattığını belirtti. 

Ayvacık Kaymakamı Muhammed Raşit Aktay veda etti Ayvacık Kaymakamı Muhammed Raşit Aktay veda etti

AYDIN'DAN TEŞEKKÜR

Ufuk açıcı konuşmalarından dolayı YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karaman’a teşekkürlerini ileten Prof. Dr. Mahmut Aydın, "Prof. Dr. Fuat Sezgin'in başarıları aslında bize geçmişte de başarabildiğimizi ancak izin verilmediğini ortaya koyuyor. Günümüzde ise başarmak için çabalayan nesli teşvik eden bir yönetim, bir zihniyet var. Ortaya çıkan Teknofest vb. projeler gençlerimizin kendine güvenmesini ve bilinçlenmesini sağladı. Örneğin, üniversitemizde Alper Gezeravcı ile yaptığımız canlı bağlantı da bunu bizzat gördük." ifadelerinde bulundu.

Program Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın’ın, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karaman’a hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.