ÖSYM’nin 2023 YKS sınav yerleri açıklaması heyecanla bekleniyor. Bu yıl 3 milyonu aşkın adayla rekor bir başvuru sayısına ulaşan YKS sınavı için geri sayım başladı. Aylardır hatta yıllardır devam eden hazırlıkların ardından adaylar 17-18 Haziran’da gelecekleri için ter dökecekler. Bu kapsamda son günlerin en çok araştırılan konularından biri de ‘2023: YKS sınav yerleri açıklandı mı?’ sorusu olmaya devam ediyor. İşte 2023 osym.gov.tr giriş ile YKS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı ve YKS sınav yerleri hakkında bilgiler…

YKS SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI? 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınav giriş yerleri henüz açıklanmadı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından sınav tarihinden yaklaşık 10 gün önce sınav giriş belgelerinin erişime açılması bekleniyor. Sınava girecek adaylar, sınav giriş yerlerini ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresi üzerinden görüntüleyebilecek.

2023 YKS'YE KAÇ GÜN KALDI? 

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. YKS oturumları şu şöyle:

YKS 1. Oturum: Temel Yeterlilik Testi (TYT) - 17 Haziran 2023 (Cumartesi)

TYT’de; Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacak.

YKS 2. Oturum: Alan Yeterlilik Testleri (AYT) - 18 Haziran 2023 (Pazar)

AYT’de adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ile Fen Bilimleri testlerinden oluşan bir kitapçık verilecek.

YKS 3. Oturum: Yabancı Dil Testi (YDT) - 18 Haziran 2023 (Pazar)

YDT, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacaktır. Her dil için ayrı soru kitapçığı bulunacaktır. Sınavda adaya, başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecek.

OSYM.GOV.TR GİRİŞ İLE YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.