TYT, AYT ve YDT olmak üzere 2 günde 3 oturum şeklinde yapılacak YKS sınavı için geri sayım başladı. ÖSYM, ais.osym.gov.tr adresi üzerinden YKS 2023 sınav giriş yerleri ve belgeleri erişime açıldı. Adaylar da YKS sınav giriş belgesi sorgulamasını ÖSYM’nin sitesi üzerinden yapabiliyor...

YKS sınav yerleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) internet adresi olan ais.osym.gov.tr üzerinden erişime açıldı.  2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS), 17-18 Haziran 2023’te yapılacak. 17 Haziran 2023’te Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) yapılacak.

SINAV BİNASINA ALINMAYACAK 

Hiçbir aday, Sınava Giriş Belgesinde belirtilmeyen bir salonda sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayların sınavı geçersiz sayılır. Adaylar, sınava girecekleri binayı ve adres bilgisini önceden gidip görerek teyit etmeleri sınav günü kolaylık sağlar. Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesinin renkli veya siyah-beyaz çıktısını sınavda yanlarında bulundurmak zorunda. Sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacak.

SINAV GİRİŞ BELGELERİNE İLİŞKİN UYARILAR

Adaylar, sınava giriş belgesinde belirtilen salondan başka bir yerde sınava katılamaz. Sınava giriş belgesinde belirtilmeyen bir salonda sınava giren adayların sınavı geçersiz sayılır. Adayların, sınava gireceği binayı ve adres bilgisini önceden gidip görerek teyit etmeleri, sınav günü kolaylık sağlar. Sınava giriş belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecek. Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait sınava giriş belgesini renkli veya siyah beyaz olarak çıktı alarak sınavda yanlarında bulundurmak zorunda. Sınavın ilgili oturumuna ait sınava giriş belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacak.

4 İLDE YKS YAPILMAYACAK

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya gibi depremlerin etkilediği illerde Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yapılmayacak. Adaylar, istedikleri illeri tercih ederek sınava girebilecek.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.