TÖREN ERTELENMİŞTİ 

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından, Fair Play ruhunun her şeyden üstün tutulması, rakibe saygıdan taviz verilmemesi ve yeşil sahalardaki kardeşlik ortamının herkese örnek olması amacıyla geçen yıl verilmeye başlanılan TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Törenleri ülkemizi yasa boğan deprem felaketinin ardından yapılamamıştı.

HÜSEYİN EROĞLU'NA ÖDÜL

Deprem felaketi sonrası, TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Törenleri 2022-2023 sezonunu kapsayacak şekilde dün Orhan Saka Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Ödül töreninde, Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu “1. Lig En Centilmen Teknik Direktör” ödülüne layık görüldü. Tören Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'da katılım sağladı. 

DİKKAT ÇEKEN KARİYER 

Federasyon, Eroğlu'nun teknik direktörlük kariyerinde hiçbir cezasının olmadığını ve örnek teşkil eden bir teknik adam olduğunu belirterek, şu ifadelere yer verdi: "Hüseyin Eroğlu 2006 yılında başladığı teknik direktörlük kariyerinde bugüne kadar hiç Disiplin Kurulu'na sevk edilmemiş, hakkında hiçbir ceza kararı çıkmamıştır. Futbol ailesi ve yönelik olumsuz tek bir açıklaması olmamış, sahadaki rakiplerine daima saygı duymuştur. Sözleri, davranışları ve vizyonu ile ülke futbolumuzun marka değerini yükseltme hedefi içerisinde olmuştur. Bu anlayış içerisinde kurul, 'En Centilmen Teknik Direktör' olarak, Hüseyin Eroğlu'nun ilan edilmesini uygun bulmuştur"  

"BİLİMİN IŞIĞINDA ÇALIŞTIM"

Eroğlu yaptığı açıklamada ise, "Biz teknik direktörlerin en önemli görevlerinden biri, futbolun değerini artırmak ve onu korumak olmalı. Bu nedenle Fair-Play gibi ödüllerin sayısının artması, toplumsal prestijinin yükselmesini önemsiyorum. Yaşamım boyunca bilimin ışığında çok çalıştım. Fair Play'e sadık kalmak için elimden geleni yaptım ve yapacağım. Teknik direktörlük kariyerimin en anlamlı ödüllerinden birini almanın mutluluğunu yaşıyor ve bu ödüle beni layık bulan başta TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kuruluna, Fair-Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu Başkanı Ali Erten ile kurul üyelerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

NEDİM AYDIN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Muhabir: Rahşan Çelik