"ÖNEMLİ OLAN SÜRDÜREBİLMEK"

Kocaeli Gazetesi'nde yer alan habere göre, 2023 – 2024 Lig Yılın Kulüp Başkanı Marka Futbol ödül töreninde yılın başkanı ödülünü alan Yılport Samsunspor Başkanı açıklamalarda bulundu. Yıldırım, önemli olan başarının sürdürülebilir olmasının altını çizerek, "Giresunspor, Ümraniyespor düştü. Türkiye’de sürdürülebilirlik zor. Biz de bu sezon Süper Lig'e çıktık. Herkesi dinliyorum. Ama şunu söylemek isterim; futbolda duygusallığa yer yok. Bize eskiden 'Efsane' derlerdi. Tıpkı Kocaelispor'a denildiği gibi deniliyordu, ama bu iş böyle bir şey değil. Bizim şampiyonluk hedefimiz yok, Bursaspor şampiyon oldu geldiği yer ortada, Eskişehirspor ortada, İngiltere'de Leicester City'in durumu ortada. Biz oyuncularımızı Süper Lig görmeden satmayacağız. Artık bizler eğitimli futbolcular istiyoruz. Türk futbolunda babayiğitler lazım" dedi.   

DUNKERQUE'DEN OLMADI 

Yıldırım, Dunkerque kulübü ile anlaşamadıklarını pilot takım olarak, balkan ülkelerinden bir şirketi düşündüğünü belirterek, "Her şeye rağmen iyi ki Atatürklü armaya sahip çıktık, destek verdik, iyi ki Samsunsporlu oldum. Çok mutluyum. Gece gündüzü Yıldırım şirketlerine ayırıyorum yoksa Samsunspor ile başka türlü baş edemem. Olmayan bir pilot takımımız vardı, Türkiye'de baktık ama olmadı. Planımız Manchester City modeli kurmak. Fransa 3.Lig'de Dunkerque kulübü ile görüştük fakat iddialı hale gelince sıkıntılar yaşadık. Aklımda balkan ülkelerini de kapsayan bir futbol şirketi var. O coğrafyadaki oyuncuları Türkiye'de oynatacağız" diye konuştu.

EROĞLU VE FUTBOLCULARA DA ÖDÜL

Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'ın yanı sıra, Marka Futbol ödül töreninde Yılın Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu olurken, Kırmızı Beyazlılar'ın oyuncularından Yunus Emre Çift, Alim Öztürk ve Gaetan Laura ise TFF 1. Lig Yılın Karması Ödüllüne layık görüldü.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.