Yeniden Refah Partisi (YRP) Kavak Belediye Başkan Adayı Şerif Ün, tek derdinin ilçeye hizmek etmek olduğunu belirterek, "Yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır düşüncesiyle siyasetin içindeyim ama seçimi kazandığımda hizmetin içinde olacağım" dedi.

YAPTIKLARIMI HALK İYİ BİLİYOR

Şerif Ün, Kanal S ekranlarında Sevtap Sağlam'ın sunduğu Günaydın Samsun programının konuğu olmak için Samsun Medya Grubu'nu ziyaret etti. Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun'la görüşen Ün çalışmalar hakkında bilgi verdi. Görüşmenin ardından katıldığı yayında 2 dönem Kavak Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlatan Ün, "O günkü şartlarda su ihtiyacı olduğunu gördük, hemen işe başlayıp suyu getirdik. OSB'nin kuruluşunda yer aldık. OSB'yi Kavak'a kazandırdık. Asla siyasette kariyer yapmayı düşünmedim. Tek düşüncem insanlara nasıl faydalı olabilirim bilinciyle sahaya indim. Hizmetleri devam ettirmek istiyorum. Tek derdim Kavak'a hizmet etmek. Yaptıklarımı Kavak halkı çok iyi biliyor. 45 kilometre uzaktan su getirdim. OSB'yi kurduk, altyapının yüzde 65'ini bitirdim, revize imar planı yaptım. Kavak'ın jeolojik etüdünü yaptırdım. Uluslararası bir tekstil firması buldum Kavak'a getirdim. 13-14 yıldır bin 500'e yakın bayan kardeşlerimize istihdam sağlıyor. 26 ülkeye ihracat yapıyor" diye konuştu.

KURDELE KESTİKLERİNİ GÖRMEDİM

10 yıldır Kavak'ın yönetilemediğini öne süren Ün, " Kültür müzesi, sinema, tiyatro, kapalı pazar yeri, otopark, sosyal donatılarla ilgili yapılması gereken projelerim vardı. Vatandaşımız daha kolay yapabilirler düşüncesiyle iktidardan gelen arkadaşlara oy verdiler. 10 yıldır iktidardaki yönetim bir çivi çaktı da bir temel attı da ben mi göremedim? Özellikle son 5 yılda Kavak Belediyesi'nin bir kurdele kestiğini ben göremedim. Kavak Belediyesi, belediye bütçesinden bir tane temel mi attı, icraat mi yaptı? Bana bunu söylerlerse çok memnun olurum. Ben bıraktığımda işsizlikte sıfırdı. Yakın köylere gittim işçi aradım. Değişen ve gelişen Kavak'ta amacım aş ve iş. Kavak'ta hanım kardeşlerimizi işin içine katarak yöresel ürünler yaparak bunların satışını yapmak istiyorum. Vatandaş çok bir şey istemiyor. Önemli olan hizmeti vatandaşın ayağına götürmek. Makamlar gelip geçicidir, kalıcı eserler bırakmak lazım ifadelerine yer verdi. 

İYİ HİZMETLER YAPILSAYDI BEN BURADA OLMAZDIM

Parti değişikliğin yönelik eleştirilere de yanıt veren Ün şunları söyledi: "Biz hizmetkarız. Yerel yöneticilerin siyasi görüşü bir yere kadardır. Elbetteki ki yerel yöneticilerin de bir ülküleri vardır ama burada hizmetkarların tek siyaseti olur o da hizmettir. Hizmetkarların siyaseti olmaz. Halka hizmet hakka hizmettir düşüncesiyle başlayacağız biz bu işe. Şu anki arkadaşlarımız güzel hizmetler yapmış olsaydı benim burada olamam şansım yoktu. Unutulur giderdim. Yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır düşüncesiyle siyasetin içindeyim ama seçimi kazandığımda hizmetin içinde olacağım."

Samsun'da sahte para ile alışveriş yaptılar! Takip sonucu yakayı ele verdiler Samsun'da sahte para ile alışveriş yaptılar! Takip sonucu yakayı ele verdiler

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.