MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl 27'incisi düzenlenen Uluslararası Bodrum Kupası Yelkenli Ahşap Yat Yarışmalarının üçüncü günü heyecanlı anlara sahne oldu. Fırtına nedeniyle açık denize sürüklenen ve su alan yat için Türk ve Yunan ekipleri ortaklaşa operasyon gerçekleştirdi. Korkulan olmadı, açığa sürüklenen yat başarıyla kıyıya ulaştı.
Bodrum Era Yat kulübü ve Bodrum Belediyesi'nin organizasyonunda, Palmarina Bodrum'un ana sponsorluğunda geçen pazartesi günü başlayan Uluslararası Bodrum Kupası Yelkenli Ahşap Yat Yarışmalarının üçüncü etabı dün tamamlandı. Saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan lodos fırtınası nedeniyle, 6 teknenin direk ve yelkenleri zarar gördü, yarışmalara katılan 150 tekneden 20'si, 22 millik etabı tamamlayamadı.
KORKULU ANLAR KAMERASINDA
Fırtına nedeniyle boyu 2 metreye ulaşan dalga yüzünden su almaya başlayan Zafer Olcay'a ait 18 metre uzunluğundaki Smal World adlı teknenin motoru bozuldu. Small World, Farmakosini Adası'nın 8 mil batısına ve açık denize sürüklendi. Olcay ile birlikte 6 kişilik ekibi, yata dolan suları kovayla boşaltmaya çalıştı. Ayrıca acil yardım istendi. Organizasyonda görevli Bodrumlu kaptanlar Süleyman Tokat ve Deniz Özkan, 4 kişilik Yunan teknik ekiple, 13 mil açıktaki yata su pompası ve teknik malzeme götürdü. Aşırı fırtına ve dalga nedeniyle güçlükle yanaşabildikleri ve 1 metre kadar su dolan yata yardım malzemelerini götüren Türk ve Yunan denizciler, dönüşte fırtınanın aniden yön değiştirmesi sonucu iki kez batma tehlikesi geçirdi. Kurtarma operasyonu botta bulunan kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.
Yaşananları muhabirine anlatan Kaptan Süleyman Tokat, "Yarışma rüzgarla başladı ardından fırtınaya dönüştü. Zorda kalan yatlara yardımcı olurken yardım isteyen bir yat olduğunu öğrendik. Ancak çok uzakta ve açıktaydı. Yunan dostlarımız oraya botla gidilmez dediler. Ancak hızlı bir şekilde gitmezsek yatın batma tehlikesi vardı. Bottan başka bir araçta hızla olay yerine ulaşamazdı. Su motoru ve pompasıyla teknik ekibi alarak yola çıktık. Tam zamanında yetiştik. Ege Denizi'nin ortasında Türk ve Yunanlı denizcilerin ortak katkısı sonucu ciddi bir felaket yaşamadan sona erdi. Yat bizden sonra limana dönmeyi başardı" dedi.