Okulların tatil olması ve havaların ısınmasıyla birlikte çocukların bisiklete olan ilgisinin artması, tamircilerin de yüzünü güldürdü.
Bazen anne-babasıyla, bazen de kendi imkanlarıyla bisikletçilerin yolunu tutan çocuklar, aylardır bodrumlarda bekletilen bisikletlerini tamir ettirmenin telaşına düştü. Bisikleti olmayanlar ise, yaz sezonunun gelmesi ve okulların tatil olmasıyla birlikte bisiklet kiralamayı tercih etti.
Kentte 54 yıldır bisiklet tamirciliği yapan Metin Erdoğan, yeni bisikletlere ilginin arttığını, ailelerin halen devam eden eski bir alışkanlıkla çocuklarına karne hediyesi olarak bisiklet almayı tercih ettiğini söyledi. Okulların tatile girmesiyle tamir işlerinde artış olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bizim işlerimiz mevsimlik. Havalar düzgünse işlerimiz olur, havalar bozulduğu an ise durur. Artık havaların ısınmasıyla ve okulların kapanmasıyla bakım için getirilen bisiklet sayısında önemli sayıda artış oldu" dedi.
Erdoğan, bisiklet kiralamaya da ilginin yoğun olduğunu anlatarak, "Kendilerine ait bisikletleri olmayan çocuklar, grup halinde gelerek bisiklet kiralıyorlar ve gezmenin tadını doyasıya yaşıyor. Bize kimlik bırakan çocuklara saati 2 liradan bisiklet kiralıyoruz. Önümüzdeki günlerde de bize olan ilginin daha da artmasını bekliyoruz" diye konuştu.