Sektörün tüm beklenti ve ihtiyaçlarına profesyonel çözümler üretmek, kurumsal bir yaklaşım ile iş sürecini yürütmek, yüksek müşteri memnuniyeti oranıyla hızlı ve güvenilir hizmetler sunmak amacıyla 14 yıl önce kurulan YATIRIMBURADA.COM Gayrimenkul Danışmanı ve Finans Müdürü Handan Ekim, "Kısa vadede mevduata yatırmak mantıklı olabilir ama uzun vadede gayrimenkul kadar getirisi olmuyor. Bu durumda gayrimenkul danışmanından destek alınmasını da çok önemli buluyorum" dedi. 

ŞİRKETİMLE GURUR DUYUYORUM

Handan Ekim, Kanal S ekranlarında Sevtap Sağlam'ın sunduğu Günaydın Samsun programına konuk oldu. Gayrimenkul yatırımına dair önemli açıklamalar yapan ve tavsiyelerde bulunan Ekim, kadınların da bu sektörde daha fazla yer alması gerektiğini söyledi. YATIRIMBURADA.COM'un kadın istihdamına verdiği önemden bahseden Ekim, "Kadınlarımız bulundukları her ortamı güzelleştiriyorlar. Gayrimenkul, eskiden erkek egemen bir sektörmüş ama artık öyle değil. Bu konuda hem kendimle hem şirketimle gurur duyuyorum. Her zaman arkamızdalar. İyi yönlerimizi pekiştirmeye, eksik yönlerimizi tamamlamaya çalışıyorlar. Bu konuda çok büyük desteklerini alıyorum. Sektörde mulaka kadınların yer edinmesi gerektiğini düşünüyorum. Şirketimizde yüzde 50'ye yakın kadın istihdam ediliyor" diye konuştu.

KADINLARA TAVSİYELER

Samsun'da Artistik Buz Pateni Gençlik Kupası heyecanı Samsun'da Artistik Buz Pateni Gençlik Kupası heyecanı

Kadınlara tavsiyelerde de bulunan Ekim, "Çalıştıkları şirket çok önemli. En önemlisi kendilerine güven. Kadınlarımızda bazen maalesef güvensizlik problemi oluyor. Kendilerine güven duyduklarında başaramayacakları bir durumun olmadığına inanıyorum. Gayrimenkul sektörü her zaman aynı aktiflikte devam eden bir alan. Kadınlarımız zaten başarırlar. 3-5 nüansa dikkat ettikleri sürece bir problem yaşayacaklarını düşünmüyorum. Kurumsal yerleri tercih etmeleri çok önemli. Hangi firma nasıl çalışıyor? Kendilerine ne kattıklarına bakmaları lazım. O yüzden kendi şirketimle gurur duyuyorum. Aile ortamı var. Çok büyük destekleri var o desteği arkanızda hep hissediyorsunuz" ifadelerine yer verdi.  

SEKTÖR DÜREKLİ KENDİNİ YENİLİYOR

Gayrimenkul sektörünün her zaman kendini yenilediğine de değinen Ekim, "Bu sektörde 'ben oldum' demek yok. 'Ben oldum, her şeyi biliyorum' dedikten bir rehavete kapılıyor insanlar. Piyasa sürekli değişiyor ve buna ayak uydurmanız gerekiyor. Devamlı kendinizi güncellemeniz gerekiyor. Her şeyin başı eğitim ve yenilenmek" dedi.

YAŞAM ATAKUM'A KAYDI

Samsun'da son 15 yıldır yaşamın Atakum'a kaydığını belirten Handan Ekim şunları söyledi: "Herkesin bakış açışı ve yatırım için düşüncesi farkl olabiliyor. İnsanlar, eskiden merkezde yatırım yapmak istiyordu. Son 10-15 yıldır böyle değil. Yaşam Atakum'a doğru kaymış ve orada başka bir büyüme olmuş durumda. Atakum eskiden Türkiş'e kadardı ama çok hızlı bir gelişme gösterdi. Son 15 yılda insan popülasyonu ve gayrimenkul anlamında artış var. Atakum'da gökdelenler bölgesi son 5 yıldır çok rağbet görüyor. Sadece konut olarak değil ticaret de artık burada dönmeye başladı. Yenimahalle'de, Körfez tarafında çok önemli 1+1 projeler var. Hatta bu projeler birçoğu İncesu'ya, Çarkırlar'a doğru yayılmış durumda. Yatırımcının 1+1 düşüncesi varsa bu bölgeleri tercih edebilir. Arsaya yatırım yapmak istiyorsa Çatalçam bölgesi çok rağbet görüyor." 

DESTEK ALMAK ÇOK ÖNEMLİ 

Yatırım tavsiyelerinde de bulunan Ekim sözlerini şöyle sürdürdü: "Yatırım yapmak isteyenler hep mevcut. Finansal durumlarla ilgili dalgalanmalar oluyor ama bu dalgalanmalardan da fayda sağlanabilecek bir sektördeyiz. Son 2 yıldır seçim ekonomisindeyiz. Seçim ekonomileri biraz dalgalı olur. Faiz oranları yükseliş eğiliminde, seçimden sonra tekrar bir dalgalanma olabilir. Şu anda bile TL borçlanmayı kendi adıma doğru buluyorum. Yatırım yapmak herkes için iyi araştırarak bulabildikleri en iyi oranları bularak ihtiyaç dahilinde almak daha doğru. Mevduat faiz oranları da çok yüksek. Kısa vadede mevduata yatırmak mantıklı olabilir ama uzun vadede gayrimenkul getirisi kadar olmuyor. Bu durumda gayrimenkul danışmanından destek alınmasını da çok önemli buluyorum.. Özellikle bölgesel özellikle çalışan gayrimenkul danışmanlarnda o bölgeye çok hakim oldukları için almak istedikleri gayrimenkulun gerçek değerini, almaları halinde ne gibi bir getiri elde edeceklerini bir danışmanla öğrenebilirler. Bölgeye hakim olan bir danışmanla çalışmaları kendilerine çok büyük bir katkı sağlar."

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.