YATIRIMBURADA.COM Gayrimenkul Danışmanı Göknur Yaman, proje satışı yöntemiyle ev satın alanların sayısının her geçen gün arttığını belirterek, vatandaşların mutlaka işin uzmanlarından destek alarak dikkat edilmesi aşamaları gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

REVAÇTA OLAN BİR YÖNTEM 

Göknur Yaman, Kanal S ekranlarında Gürkan Sarıkaya'nın sunduğu Günaydın Samsun programının konuğu oldu. Proje satışının, son zamanlarda gayrimenkul sahibi olmak isteyenler arasında revaçta olan bir yöntem olduğuna dikkat çekerek bilgilendirmede bulunan Yaman, "Proje satışları, yapmış olduğumuz işin bir dalı. Yeni yapılan bir inşaat belli bir aşamaya geldikten sonra vadeli, takas usulü ya da trampa dediğimiz değiş tokuş usulüye satılmasına proje satışı diyoruz. Yani inşaat bitmeden, ödeme kolaylığıyla birlikte satışını yapmış oluyoruz" dedi.

Canik Belediyesi'nden mesleki istihdama katkı Canik Belediyesi'nden mesleki istihdama katkı

SEKTÖR HE ZAMAN HAREKETLİ

Son dönemde ekonomik sorunlar olsa da gayrimenkul sektörünün her zaman hareketli olduğunu kaydeden Yaman, "Bu aşamada yastık altında bulunan paralar, birikimini faize yatırmayan kesim, ya da birikim yapıp belli bir aşamaya ulaştırmış insanlar bir mülk satın almak istiyorlar. Bitmiş ya da yüksek rakamlı mülklere ulaşamıyorlar. Ellerinde bulunan miktarı peşinat verip geri kalanını taksitlendirerek ya da tapu tesliminde ödeme koşuluyla satın alabiliyorlar" ifadelerini kullandı. 

ÇOK İYİ ARAŞTIRMALI 

Proje satışında yatırımcıların dikkat etmesi hususları da anlatan Yaman, "Burada dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktası danışmanla çok uyumlu halde ilerlemek. Çok fazla bilgi kirliliği var. Bilgi kirliliğini engellemek için güvenilir bir danışmanla çalışılması ve net bilgi alınması gerekir. Yatırımcının müteahhiti çok iyi araştırması, daha önce yapmış olduğu projeler hakkında bilgi sahibi olması gerekir. Yatırımcı, bunları araştırdığında kafasına yatıyorsa projeden mülk sahibi olabilir" diye konuştu. 

BİZ SADECE TAVSİYEDE BULUNUYORUZ

Önce yatırımcının ne istediğini belirlemesi gerektiğine dikkat çeken Yaman, proje satışının aşamaları hakkında da bilgi vererek sözlerini şöyle sürdürdü: "Proje satın alacak bir yatırımcı önce ödeme koşullarına bakacak. Elindeki para neyi karşılıyor? Ben ne kadar parayla yatırım yapacağım? Yatırım beklentim nedir? Merak ettiği sorularının cevabını belirlemesi gerekiyor. Ondan sonrasında bu belirlemiş olduğu imkanlar, beklentiler ve elindekilerle birlikte yatırıma yönelebilir. Bu aşamada biz hiçbir zaman hiçbir yatırımcıya kesin ve net yatırım yönlendirmelerinde bulunmuyoruz. Biz sadece yatırım tavsiyelerinde bulunuyoruz. Öncelikle yatırımcıyı dinliyor, ne istediğini anlayıp ona göre tavsiyelerde bulunuyoruz. Satış aşamasında peşinatı alıp, kurum avukatımızın da ilgilenmiş olduğu sözleşmeyi müşterimize sunuyoruz. Sözleşmemizi imzaladıktan sonra vermiş olduğu para karşılığında müteahhitten bir senet alıyoruz. Bu sözleşme noter huzurunda da yapılabilir. Sözleşmede hangi daireyi nasıl sattığımıza dair tüm maddeler yer alıyoruz. Daireyi beğeniyor ve seçip işlemimizi bitiyoruz."

HER AŞAMADA YANLARINDAYIZ 

Yatırım sürecinde danışanların her aşamasında yanlarında olduklarını da dile getiren Yaman, "YATIRIMBURADA.COM ailesi olarak her müteahhitin projesiyle çalışmıyoruz. Tüm araştırmaları yapıp, kazandıracağına inanıyoruz ve kendi malımızmış gibi karşı tarafa satıyoruz. Her işte olduğu gibi burada da risk var ve biz bu risklerden de bahsediyoruz. Alıcının kafasına yatarsa bu çalışmaya giriyor. Burada önemli olan hiç kimse hiç kimseye garanti vermemeli. Biz de o garantiyi vermiyoruz. Biz sadece şeffaf ve doğru bilgileri veriyoruz. Karşı taraf da buna göre kararını veriyor. Ama biz YATIRIMBURADA.COM olarak yaptığımız çalışmaların garantisini veriyoruz. Proje bitene kadar işin takibinde kalıyoruz. Müşterilerimize projenin ilerleyişiyle alakalı genel bilgiler aktarıyoruz. Müşterimiz tapusunu teslim alana kadar biz müşterilerimizi bilgilendirmeye devam ediyoruz" dedi.

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.