Samsun'da itfaiyeci evinde ölü bulundu Samsun'da itfaiyeci evinde ölü bulundu

YATIRIMBURADA.COM Gayrimenkul Danışmanı Furkan Çelebi, "İnsanlar daha çok arasa yatırımına yöneliyor. Son yıllarda arsa fiyatları diğer yatırım araçlarına oranla daha fazla kar sağlıyor. İnsanlar da son yıllarda bunu gördükleri için arsa alıyorlar" dedi.

ÇELEBİ "BU SEKTÖRDE DAHA ÇOK GENÇ GÖRMEK İSTİYORUZ"

Çelebi, Kanal S ekranlarında Haber Müdürü Gürkan Sarıkaya'nın sunduğu Günaydın Samsun programının konuğu oldu. 3 yıl önce mesleğe başladığını ve genç bir gayrimenkul danışmanı olmanın avantajlarından bahseden Çelebi şunları söyledi: "Bu sektöre başladığımda 21 yaşındaydım. Bugüne gelene kadar bu işi yapabileceğime inandım ve enerjime güvendim. İlk olarak gayrimenkul sektöründe iş hayatına başladığım için yaşayarak öğrenmenin faydasını gördüm. Gençlerin öncelikle bu işi yapabileceklerine inanmaları gerekiyor. CEO'muz Ümit beyin 'Önce niyet etmeniz gerekiyor' diye çok güzel bir sözü var. O yüzden bir yola başlamadan önce niyet etmeleri gerekiyor. Çok sabır isteyen bir iş. Bir işlemi bitirmemiz 3-4 ayı bulabiliyor. Benim bu işi başarmamdaki en önemli şey tecrübeli isimleri dinlemem ve örnek almak oldu. Ben bu sektördeki tecrübeli isimleri çok iyi gözlemleyerek bu noktaya geldim. Genç arkadaşlarımı bu sektörde daha çok görmek istiyorum. İstedikten sonra insanın yapamayacağı hiçbir iş yok. İstedikleri zaman bizlere de ulaşabilirler."

"PİYASALARIN DAHA DA CANLANMASINI BEKLİYORUZ"

Gayrimankul sektörünün her zaman canlı olduğuna da değinen Çelebi, "Şu anda piyasalarda bir nebze olsa da durgunluk ama gayrimenkul piyasası her zaman canlıdır, satışlar her zaman devam eder. Piyasa sıkıştığında nakit ihtiyacı olan elindeki gayrimenkulü satar, piyasalar iyiyken çoğu kişi alım yapar. Kredi ve mevduat faizlerinin yüksek olması piyasaları etkiliyor. Ama bizim öngörümüz ileride gayrimenkul piyasasının çok daha canlanması yönünde. Gayrimankul alanlar her zaman kazanır. Devletin krediye yönelik kampanyaları yapacağı söyleniyor. Kredi faizlerinin düşmesiyle bununla birlikte piyasalar canlanacaktır. Türkiye'deki gayrimenkul sektörünün her zaman canlı olacağını düşünüyorum. Geçmiş dönemde de bunun örnekleri yaşandı" diye konutu.

"ARSA ALIP DA ZARAR ETTİM DİYEN YOK"

Kimi vatandaş konut kimisi de arsa yatırımı yapmayı tercih ettiğini kaydeden Çelebi, "Son dönemlerde oransal olarak arsa satışlarının arttığını görüyoruz. İnsanlar daha çok arasa yatırımına yöneliyor, müstakil yaşamı ediyor. Son yıllarda arsalar, diğer yatırım araçlarına oranla daha fazla kar sağlıyor. İnsanlar bunu son yıllarda gördükleri için arsa alıyorlar. Toprak yatırımı yapıp da ben zarar ettim diyeni görmedim. İnsanlar da ellerindeki nakitleri arsaya yatırmayı tercih ediyorlar. 3 yıl önce konut satışı fazlayken şimdi arsa satışları yükseliyor. 

TURİZMİN GELİŞMESİYLE YABANCI YATIRIMCI GELECEK

Samsun'un önümüzdeki yıllarda turizm yönünden de gelişeceğini ve daha çok yatırımcı çekeceğine inandığını dile getiren Çelebi sözlerini şöyle tamamladı: "Bununla birlikte sahildeki yapılaşma İncesu, Çakırlar tarafına ilerlemeye başladı. Sahil şeridi git gide 19 Mayıs tarafına doğru ilerlemeye başladı. Sahilin daha da geliştirilerek yabancı yatırımcıları çekebileceğimizi düşünüyorum. Samsun'un değer kaybeden bir bölgesi yok ama İzmir'den, İstanbul'dan Ankara'dan Atakum'a yerleşmek isteyen çok sayıda kişiden talep geliyor."

ELVAN İLHAN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.