İzmir'de alt kat komşusunun yaptırdığı balkon demirlerinden rahatsız  olan bir kişi şikayetçi oldu. Alt katında oturan komşusunun, uyarılmasına rağmen  evinin balkonuna yatay konumda ferforje yaptırdığından şikayet eden M.K,  böylelikle komşusunun hırsızların kendi evine çıkmalarını kolaylaştırdığını iddia  etti.

Daha önce aynı şekilde başka dairelere hırsız girdiğini, huzurunun  bozulduğunu, sabaha kadar uyuyamadığını ileri süren M.K, bu nedenlerle davalıya  ait penceredeki yatay demir çubukların sökülmesine ve eski hale getirilmesine  karar verilmesini istedi.


İzmir 10. Sulh Hukuk Mahkemesinde görülen davada, mahkeme şikayetçiyi  haklı buldu. Mahkemenin kararında, davalının bağımsız bölüm yatay balkon korkuluk  demirlerini, bilirkişi asıl ve ek raporunda açıklandığı üzere baklava dilimi  şekline dönüştürmesine, yatay (L) harfi şeklindeki ferforje korkuluklarının  sökülmesine karar verildi.

Mahkemece, davalıya söküm işlemi için bir aylık süre verildi. Bir ay  içinde yaptırmaması halinde, ferforjelerin tümüyle sökülerek, eski hale  getirilmesine hükmedildi.

Karar, davalı komşu tarafından temyiz edildi. Temyiz istemini görüşen  Yargıtay 20. Hukuk Dairesi, kararın dayandığı kanıtlar ile yasal gerektirici  nedenlere göre, mahkemece davanın kabulüne karar verilmesinde bir isabetsizlik  bulunmadığına karar verdi.

Daire, usule ve kanuna uygun olan yerel mahkeme hükmünü oy birliğiyle  onadı.