Türkiye ve dünya üzerinde milyonlarca kullanıcısı bulunan popüler mesajlaşma uygulamasına bugün 14:30 itibariyle bazı kullanıcılar giriş sağlayamıyor. Uygulamaya giremeyen kişiler ''Whatsapp çöktü mü'' sorusunun cevabını araştırıyor. Sosyal medyada da konu ile ilgili kısa bir süre içerisinde birçok yorum yapılırken sorunun kaynağı merak ediliyor. Peki, Whatsapp çöktü mü yoksa internette sorun mu var? Whatsapp neden yavaş? Mesajlar neden geç gidiyor? İşte konu ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar…

WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ, NEDEN YAVAŞ?

Dünyanın en çok popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta bazı kullanıcılar sorun yaşıyor. iPhone ve Android telefon kullanıcıları şu anda WhatsApp'tan iletiler gönderip alamıyor. Kullanıcılar son dakikalarda sıklıkla ‘Whatsapp bağlantınız kontrol ediliyor’ sorunu yaşandığı gelen ilk bilgiler arasında yer alıyor.

WHATSAPP HAKKINDA

WhatsApp Messenger, akıllı telefonlar için geliştirilen, platformlararası çalışma özelliğine sahip bir mesajlaşma ve arama uygulamasıdır. Android, BlackBerry, iPhone, Windows Phone ve Nokia telefonlarıyla uyumlu olan uygulama; 2G, 3G, 4G ya da Wi-Fi İnternet bağlantısı aracılığıyla kullanıcıların birbirlerine fotoğraf, video, ücretsiz arama, sesli ve yazılı mesaj ve belge göndermesini sağlar. Aynı adı taşıyan şirket, eski Yahoo! çalışanları olan Biran Acton ve Jan Koum tarafından ABD'de, Kaliforniya eyaletindeki Santa Clara kentinde kurulmuştur.