Murat ÇAĞLAR- Orhan AŞAN/VAN, () - GLOBAL Yatırım Holding tarafından yapılan Van AVM, hizmete açıldı.
Geçen yıl Kışla Caddesi üzerinde 50 bin metrekarelik alana inşa edilen AVM, törenle hizmete açıldı. Sosyal yaşamın yanı sıra iş yaşamına da canlılık kazandırması beklenen 90 mağaza, 10 salonlu sinema, yemek ve eğlence alanları bulunan AVM'nin açılışına Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, kurum amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.
"BÖLGE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"
Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, 18 ay içerisinde AVM'nin kapılarını açtıklarını belirterek, şöyle dedi:
"Yatırımımızın sadece Van için değil tüm bölge halkı için çok büyük anlamı olduğuna inanıyoruz. Van, üniversite, STK, yerel yönetimleri ve sahip olduğu sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerle 'Doğu'nun incisi' olarak anılan bir kent. Van halkı İranlılar'ın bu kentin sokaklarında gezmesine, esnaftan alışveriş yapmasına, buranın sıcaklığını kendi ülkelerinde anlatmalarına alışık. Burada hayata geçirdiğimiz bu eşsiz proje sadece bir AVM olarak değil, aynı zamanda kentin en önemli yaşam merkezi olarak da öne çıkacak."
Daha sonra AVM'nin acılıs kurdelesi kurdelesi Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel ve STK temsilcileri tarafından kesildi.

FOTOĞRAFLI