AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Van’a 13 yılda 800 milyon liralık orman ve su işleri yatırımı yapıldığını söyleyerek, "Ağaç dikme ve çevre konusunda cumhuriyet tarihinin en büyük projesini yürüttük" dedi.
Ağaç dikme konusunda, çevre hassasiyeti konusunda kimsenin AK Parti’yi eleştiremeyeceğini ifade eden Milletvekili Çiftçi, "Biz ağaç dikme konusunda olsun, çevrecilik konusunda olsun, cumhuriyet tarihinin en büyük projesini yürüttük. Bu topraklara en çok fidanı biz diktik. En büyük ağaçlandırma seferberliğini biz yaptık. İlimizde de 63 bin dekar arazide 3 milyon adet fidan toprakla buluştu" dedi.
Fatih Çiftçi, enerjiye dönüştürmek ve hava tahminlerini daha isabetli yapabilmek için son 13 yılda Van’a yapılan yatırımları artırdıklarını belirterek, “İnşa ettiğimiz sulama projeleri ile 322 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Ayrıca, 6 bin 800 dekar arazinin de sulama suyu hazırdır. Süreç içerisinde hizmete aldığımız bazı sulama tesisleri, Van Karasu Sulaması, Gürpınar Sulaması 2. Kısım İnşaatı, Erciş Sulaması Ana Kanalı Yenileme, Van Bahçesaray Altındere Sulaması, Özalp Aşağı Tulgalı Göleti ve Sulaması. Bunlarla birlikte Erciş-Pay Sulama Tesisi kapsamında yaklaşık 170 bin dekar arazi suya kavuşacak" diye konuştu.
“MORGEDİK BARAJI’NDAN ENERJİ ÜRETECEĞİZ”
Ülke genelinde başlatılan ’Bin Günde Bin Gölet’ projesinden Van’ın da nasibini aldığını hatırlatan Milletvekili Fatih Çiftçi, "Proje kapsamında Van’da 7 adet gölet ve sulaması inşa ediyoruz. Böylece suya hasret 8 bin 500 dekar araziyi suyla buluşturuyoruz. İnşa ettiğimiz 48 adet taşkın koruma tesisi ile 56 adet meskun mahal ve binlerce dekar araziyi taşkın zararlarından koruduk. Ayrıca çalışmalarına devam ettiğimiz 24 adet taşkın koruma tesisi ile vatandaşlarımızı ve arazilerini korumaya devam ediyoruz. Aynı dönemde orman köylerinde yaşayan 596 aileye yaklaşık 1,5 milyon lira kredi verdik. Su tutulan Morgedik Baraj Santral Ünitesi ile yılda 10,88 milyon kiloWatt saat enerji üretilecektir" şeklinde konuştu.