Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, emekliye ayrılan Vali Yardımcısı M. Haluk Saygı ve Adana Vali Yardımcılığına tayini çıkan Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu’na için veda yemeği düzenledi.

Kütahya Polis evinde düzenlenen veda yemeğinde konuşan Vali Yılmaz, Cenab-ı Hak'tan herkese namusuyla, şerefiyle emekli olmayı nasip etmesini diledi. Yılmaz "Esas olan bu makam ve mevkilerin gelip geçici olduğunu bilmektir. Bulunduğumuz görevler bir gün bırakacağımız görevlerdir. Hepimizin oturduğu koltuklar bir gün terk edeceğimiz koltuklardır. Hepimizin işgal ettiği bu dünya bir gün bakarsınız yoktur. Bu bilinçle hareket edip yaptığımız işi ve bize verilen görevi layıkıyla yapmanın huzuru ve mutluluğuna erersek herhalde en iyi mutluluğu yakalamış oluruz. Bu da arkanıza dönüp baktığınızda daha önce çalıştığınız yerlerdeki geri dönüşümlerin sonucudur. İnşallah burada hepimiz verilen görevi hakkıyla yerine getirip bu hayır duayı alırız diye ümit ediyorum” diye konuştu.

Kütahya’da göreve başlayalı üç ay olduğunu ve bu süre içerisinde uyum içinde çalışıldığını ifade eden Vali Yılmaz sözlerine şöyle devam etti;

“Üç aylık görev süresi içerisinde valilikte uyum içerisinde çalışıldığını, insanların birbirlerine destek olduklarını gördüm. Arkadaşlarımız ön planda çok fazla görünmüyorlar ama mutfakta bu işlerin yapılması ile ilgili çalışmaları sorunsuz olarak hayata geçiriyorlar. Yaptığımız işin hukuki alt yapısı ile ilgili çalışmaları uyum içerisinde gerçekleştirdiler. İnşallah bu birliktelik bundan sonrada devam eder. Ben kendilerine, eşlerine, çocukları ile beraber yeni yaşamlarında sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum.”

Yapılan konuşmaların ve yenilen yemeğin ardından Vali Yılmaz, Saygı ve Horozoğlu’na günün anısına birer porselen fincan takımı hediye etti.

Veda yemeğine Belediye Başkan yardımcısı Halil Toklu, vali yardımcıları, kaymakamlar ve daire müdürleri katıldı.