Kocaeli’de 5’incisi gerçekleştirilen Doğu Marmara İnsan Kaynakları İstihdam Fuarı(DOMİF) açılışında konuşan Kocaeli Valisi hasan Basri Güzeloğlu, 589 milyon dolara satışı gerçekleşen Yemeksepeti’nin yatırımcılara örnek olması gerektiğini dile getirdi.
Doğu Marmara İnsan Kaynakları İstihdam Fuarı ve Üniversite Tanıtım Günleri, Kocaeli Uluslararası Fuar Alanı’nda törenle ziyaretçilerine açıldı. Fuarda açılış konuşmalarında söz alan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 589 milyon dolara dünya devi bir markaya satışı gerçekleşen Yemeksepeti’nin öğrencilere ve yatırımcılara örnek olması gerektiğini dile getirdi.
DOMİF Fuarı açılışına Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Üniversite Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İşkur İl Müdürü Engin Gülmez, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ ve davetliler katıldı. Ziyaretçilere açılan fuarda 250 firma ve 300 stant 9 Mayıs tarihlerine kadar açık kalacak.
Açılışta konuşan KOTO Başkanı Murat Özdağ, “Kariyer seçiminde öğrencilerimize yol gösterici olma adına, nitelikli insan kaynağının farkındalığı firmalarımızla buluşturma anlamında, değişik sektörlerde faaliyet gösteren insan kaynakları yetkililerini ve yine öğrencilerimizi, iş arayanlarımızı A’dan Z’ye irdelemek amacıyla bu fuarda bir araya geldiğimizi paylaşmak istiyorum" dedi.
Özdağ’ın ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, “Bilgili, özgüveni yüksek ve yeteneklerine göre gençler kendisini yetiştirirse asla işsiz, aşsız kalmaz diye inanıyorum” diye konuştu.
Vali Hasan Basri Güzeloğlu da, “Bizim amacımız, nitelik ve istekleri doğrultusunda gençleri en iyi şekilde eğitmek, istihdam piyasasının istediği özelliklerle iş ve güç sahibi yapmaktır. Her yıl en az 700 bin gencin istihdam piyasasına katıldığı, iş aradığı bir ülkede bizler, ekonomik büyümemizi, bunu karşılayacak ve ötesinde bir boyuta ulaşacak şekilde gerçekleştirmek hem de sektörel anlamda talebi karşılayacak nitelikli insan gücünü yetiştirmek zorundayız” ifadelerini kullandı.
Önceki gün dünya devi bir firmanın tüm hisselerini aldığı Yemeksepeti sitesini katılımcılara ve öğrencilere örnek veren Vali Güzeloğlu, “Kısa bir süre önce bu ülkenin gencinin yetiştirdiği bir fikri ve o fikre dayalı ürettiği ölçek şirket büyüklüğü, 589 milyon dolar tutarında yabancı bir doğrudan satışın konusu oldu. Türkiye’nin son yıllardaki en büyük tek kalemde gelen net ve tek dış sermaye yatırımıdır. Yarım milyar dolar. Bir fikrin, yaklaşık 4 yıl önce ticarileşmeye yönelik başlayan süreci sonrasında bugün geldiği düzey. Bu sizin için hem güven verecek hem de örnek olacak bir büyük başarı hikayesidir. Artık bu ülkenin toprakları ve bu ülkenin gençleri dünya çapındaki başarı öykülerini ortaya koymak hem kararlılığında hem de sorumluluğunda olmalıdır” dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri fuarın açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra ise fuara katılan firmaların stantlarını gezen protokol üyeleri firmalardan bilgi aldı.
Fuara katılarak üniversiteler bölümünde stant açan İstanbul Esenyurt Üniversitesi görevlileri de öğrencilere, üniversite hakkında çeşitli tanıtımlar ve bilgilendirmelerde bulundu. Tanıtım standında bin 650 öğrenci ile eğitime devam ettiklerini belirten Esenyurt Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Pınar Bacaksız, “Öncelikli hedefimiz öğrencilerimizi güler yüzle karşılamak ve üniversitemize davet etmek. Bu yıl yeni bölümlerimiz açılıyor. Bu bölümlerimizi ve açık olan bölümlerimizi öğrencilerimize tanıtarak kendilerini üniversitemize davet ediyoruz” diye konuştu.