"Son yüzyılın büyük feleketi" olarak tanımlanan ikinci depremin merkez üssü olan Elbistan'a "Koordinatör vali" olarak görevlendirilen Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, SMG Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun ile yaptığı görüşmede, bölgede yoğun kış şartları nedeniyle acil olarak, çadır, odun-kömür ve sobalarına ihtiyaç duyulduğunu anlattı.

ZORLUKLAR AŞILACAK

Vali Dağlı, deprem bölgesinde devletin, milletiyle birlikte bütün zorlukları aşıp yaraları sarmaya çalıştığını belirterek, "Samsun'dan ve Türkiye'nin pek çok ilinden arayanlar var. Yardım göndermek istiyorlar. Allah hepsinden razı olsun. Burada kış şartları giderek yoğunlaşıyor. Elbistan'da gıdadan çok acil olarak çadır, odun-kömür ve sobalarına ihtiyaç bulunmaktadır" dedi.

BAĞIŞ ÇAĞRISI YAPTI

Samsunlulara çadır, odun-kömür ve sobaları bağışı çağrısında bulunan Vali Doç. Dr. Vali Dağlı, kamu kurum ve kuruluşları, STK'lar, esnaf ve iş dünyası ile vatandaşların gösterdiği milli hassasiyetin takdire şayan olduğunu kaydetti.

 YARDIMLAR DEVLET KONTROLÜNDE

Yardımların AFAD başta olmak üzere ve ilgili kurumların koordinasyonunda yapıldığını belirten Doç. Dr. Zülkif Dağlı, bütün çalışmalar bir plan ve program dahilinde yine  devletin kontrolü altında yürütüldüğünü de sözlerine ekledi.

Haber Kaynak: Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.